Egenmäktigt förfarande

Jag är ju, som ni vet, med i en bokklubb och utöver bokklubbsböckerna så läser jag massa andra böcker. Och helst hela tiden. Ni var några läsare som ville ha ett boktips och här kommer ett riktigt bra sådant. Denna bok är fenomenal med helt tokig igenkänningsfaktor. Den isande rädslan av att ha förlorat sin älskade som efter en sekund byts ut mot en brinnande längtan och för att i en tredje stund bytas ut om iskall likgiltighet. Och språket! Språket i denna bok är bara wow. Hur kan man beskriva den största kärleken på enbart en enda enkel rad? Hur kan allt få plats i så lite?

Boken handar om Ester som älskar Hugo. Men hur är det med Hugos kärlek för Ester? Älskar han henne tillbaks? Eller vad är det egentligen han älskar?

Stundtals blir jag rasande på Hugo för att han är så självupptagen. Andra stunder blir jag än mer rasande på Ester för att hon bara är sånt jäkla offer. ”Gå vidare för i helvete” vill jag vråla ner i boken.

Den här boken påminde så mycket om hur kärlek var för mig när jag var yngre, när jag var Ester. Jag blir så tacksam för att det inte längre är såhär kärlek är för mig. Kärlek för mig är att slippa jaga. Att det är lätt och att allt inte alltid är en sådan sjujäkla kamp. 

På tal om kärlek så kommer min hem idag. Efter sju svåra år (sju dagar men ja ni fattar) kommer han äntligen äntligen hem. Solbränd, trött och längtig efter mig och krypis. Och kanske med en taxfreepåse…. (ja, något ska jag väl ha för att jag går runt här hemma och liiiiiiider när han jobbar utomlands!?).

Nej, nu är det jag som hoppar in i bilen och piper iväg på vattengympa. Jag är FRUKTANSVÄRT omotiverad, men det brukar kännas skönt när jag väl är där. Om inget annat så får jag se dagens barnmorskebesök som kvittot på att vattengympan är bra. Mina värden är fina, blodtryck bra, krypis hjärta slår som det ska och kisset har inget äggvita (?) i sig. Prima grejor det här!

Nu vill jag komma hem till MASSA boktips från er! Hit me with your top 3!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Anna A
9 år sedan

Grand finale i skojarbranschen, av Kerstin Ekman! Den är intressant, rolig och välskriven!
Barnmorskan, av Katja Ettu. Kanske inte lämplig om du är gravidkänslig, den utspelar sig i arbetsläger under andra världskriget och speglar kvinnors utsatthet. Men det är en egensinnig berättelse, den vältrar sig inte i elände för eländets skull, den är välskriven och "ny" om ett så slitet ämne.
Americanah av Chimamanda Ngozi Adichie. Adlibris beskriver den som "en rik och komplex bok om kärlek, ras och identitet i nutidens Afrika och USA" nu när jag kollade och det är så sant! Den handlar verkligen om livet, men i en förpackning som inte är den vanligaste. En underbar bok!

Sen finns ju Steglitsan också, av Donna Tartt. Jag har inte läst den än, men pålitliga vänner nickar och säger "bara läs. det är allt du behöver veta" när jag frågar.

Boklusen
9 år sedan

Vibeke Olssons serie om Bricken och Utvandrarserien av Vilhelm Moberg är mina hetaste tips idag.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x