Dags att plantera lökar

plantera lökar-1
Det är tydligen dags att plantera lökar. Men innan vi kommer till lökarna måste vi gå tillbaka någon vecka till berättelsen om kopparkitteln på bilden. Oma och opa är mästare på loppis. De går flera gånger varje vecka och de kan fynda dem. Sist jag träffade dem bad jag dem hålla utkik efter en stor koppargryta/skål/kruka för jag ville plantera i den. En dag ringde opa och sa att han hittat en kopparkruka. ”Men Frida, den är stor”. Ja men hur stor undrade jag ju då. ”enorm! Vill du ha den?”. JA JA JA! Han köpte denna enorma pjäs till mig och jag hämtade den genast samma eftermiddag.

Den är säkert en meter i diameter. Rymmer typ 100 liter jord.
plantera lökar-2
När oma och opa kom och besökte vårt hus för första gången tog de med sig massa lökar till mig. De är ju väldigt trädgårdsintresserade och har världens finaste kolonistuga. Det de två inte vet om växter är inte värt att veta. Jag visste att kopparbaljan skulle fyllas med tulpaner. Jag fick 10 tulpanlökar av oma och opa och jag och Estrid åkte till Vellingeblomman och köpte typ 50 stycken till.
plantera lökar-3
Igår var stora planeringsdagen. Vi planterade 60 lökar i kopparbaljan och de andra lökarna vi fick av oma och opa planterade vi i en liten kruka och i en liten del av rabatten som nu är Estrids rabatt. GUD vad jag längtar tills det börjar växa! Jag kan knappt ens hålla mig! Vill liksom veta nu nu nu hur resultatet kommer att bli. Väldigt vackert hoppas jag.
plantera lökar-4
Estrid är lille trädgårdsmästaren och vill alltid hjälpa till i trädgården. Vilken lycka när jag på Vellingeblomman hittade ett barnset med spade, räfsa, hacka och trädgårdshandskar. Jag kunde inte hålla mig utan var tvungen att köpa dem åt henne.

Idag är det fredag. Eftersom jag varit hemma mest hela tiden längtar jag inte så mycket efter familjetid tid utan lite hederlig egentid. Det kommer med andra ord väldigt lägligt att jag imorgon åker till Stockholm för en helg med Liberala kvinnors centralstyrelse. Politik, kvinnor, mat, skratt, diskussioner, fina kläder och hotell, det låter alldeles precis perfekt för mig just nu. Jag ska packa väskan alldeles snart. Och Estrid ska få hjälpa till. Det betyder att jag lyfter ner en sak och hon lyfter ut två. Jag ska packa ner ett par böcker som jag planerar att fullkomligen drunkna i och inte gå upp ifrån förrän tåget är framme i Stockholm. Jag har till och med bokat plats i tysta avdelningen så att jag kan njuta extra.

Berätta för mig, vad ska du göra i helgen? Har du något kul på g?

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

46 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Natalia Trojan
6 år sedan

Så mysiga bilder 😀

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Natalia Trojan
6 år sedan

<3

hanna
6 år sedan

Nej aboslut ska man inte vara rädd för fruktsocker men köper du en Juice så lär man kolla så man inte råkar välja dom med just vanligt socker i, många tänker inte på såna grejer 🙂 sen handlar det om mängden socker för man kan inte äta för mycket fruktsocker heller för de är också dåligt i slutändan men då ska de vara extremt mycket 😂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  hanna
6 år sedan

we for agree to disagree. Jag tycker det är trams att vara rädd för fruktsocker. Ingen äter väl 30 bananer på en dag?

Carro
6 år sedan

Vad fin den var och ha en underbar helg! 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Carro
6 år sedan

tack fina du! och detsamma!

Caroline
6 år sedan

Det är så kul med plantering. 🙂

Svar: Oh vad härligt. Aldrig varit där så ska bli skoj att åka dit. Tack så mycket 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Caroline
6 år sedan

ja det är en helt ny värld! =)

Anna
6 år sedan

Så fin! 🙂

sv: tack! Jag ramlade för några månader sedan och vred knäskålen ur led, tydligen så hoppade den tillbaka av sig självt men det är inte riktigt som det ska vara utan den är som ” låst ” och går inte att räta ut helt.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Anna
6 år sedan

aj då! krya på! <3

Amanda
6 år sedan

Så mysigt!! Själv har jag en helg med släktkalas framför mig <3

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Amanda
6 år sedan

hoppas släktkalasen var härliga! =)

Julia Svensson
6 år sedan

Så fina bilder!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Julia Svensson
6 år sedan

tack gulle!

Natalie Midestad
6 år sedan

Hoppas lökarna växer riktigt bra i den fina kitteln. Ha det bra! Kram

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Natalie Midestad
6 år sedan

ja det hoppas jag med! <3

Frida G Svensson
Frida G Svensson

ja verkligen! det är en helt ny värld som öppnar sig!

Anette
Anette
6 år sedan

Kom du ihåg att göra hål i botten på din fantastiska kopparkittel?
Drunkningsdöden är farlig för tulpaner.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Anette
6 år sedan

yes box! Det är hål! =) <3

JoJo
6 år sedan

vad mysigt att planera lite lökar 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  JoJo
6 år sedan

längtar så till våren nu!

Lev Livet Lett Lokki
6 år sedan

DET skal jeg gjøre også – og som deg gleder jeg meg stort til noe kommer opp av jorden 🙂 Og den kobbertønnen er utrolig lekker! Jeg ønsker deg en vidunderlig helg og lykke til med bryllupsforberedelsene – jeg gleder meg til å se deg som brud – du kommer til å være blendende vakker <3

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Lev Livet Lett Lokki
6 år sedan

tack för din mysiga kommentar! Är du norsk eller dansk?

Cecilia Salomonsson
6 år sedan

ÅÅ så mysiga bilder<33

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Cecilia Salomonsson
6 år sedan

tack gulle!

Finurliga fröken
6 år sedan

Det kommer bli så fint när det börjar växa i er enorma kittel!

Jag ska fira min mormor imorgon som fyller 90 år. Resten av helgen får vi se.

Kram

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Finurliga fröken
6 år sedan

jag längtar så! Wow, 90 år! Det är verkligen en långt liv det! <3

Gabriella
6 år sedan

Såå fin kittel!!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Gabriella
6 år sedan

tack fina du! <3

ljuva julia
6 år sedan

JAG ÄLSKAR GRYTAN! När Estrid står bredvid ser man ju verkligen vilken grandios pjäs det är. Helt otrolig!

Tack också för din peppande och upplyftande kommentar inne hos mig 😀 <3

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  ljuva julia
6 år sedan

Men eller hur är den helt sjukt stor!? dog av skratt när min morfar släpade ur den ur sin bil! =)

Emilia
6 år sedan

Haha wow den är ju enorm!! I helgen ska jag inte hitta på så mycket faktiskt haha

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Emilia
6 år sedan

det är crazy big! hoppas din helg var lugn och skön! Nu är det snart en ny helg framför oss! <3

Jenny / Bitar av Berlin
6 år sedan

Snygg kittel!

Nu har du ju iofs handlat lökar redan men jag vill slå ett slag för alla plantskolor, handelsträdgårdar och dylikt som finns runtom där i krokarna eller även lite längre bort. Gunnebo är till exempel superfint och Flyinge Plantskola vid Eslöv också – de har ett mysigt café dessutom. Och riktigt nära har du ju Plantskolan i Vellinge. Vellingeblomman är i min åsikt ganska overpriced när det kommer till växter och har mest fokus på inredningsgrejer och mat nuförtiden. Men saker som verktyg och krukor och sånt går fortfarande att hitta till bra pris.
okej ”plant nerd rant” over.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Jenny / Bitar av Berlin
6 år sedan

Tack för alla underbara tips! Vi var på Vellinge plantskola också. Vellingeblomman är dock så tacksam när man har barn för det finns massa barnvänliga grejor att se på. Plantskolan är lite trist för en tvååring! =)

Julia Persson
6 år sedan

Hoppas du får en bra helg!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Julia Persson
6 år sedan

detsamma gulle!

Ama de casa
6 år sedan

Vilken fantastiskt fin kopparkruka, och vilken duktig och söt hjälpreda 🙂

Vi ska nog kanske ut och fixa med växter till terrassen idag. Dom förra jag köpte var av dålig kvalitet, så dom grejade inte att stå ute i solgasset på terrassen utan översyn i två månader. Ska försöka hitta mer tåliga växter denna gång 😉

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Ama de casa
6 år sedan

men fy vad trist att de inte klarade sig. Nu hoppas jag verkligen du hittar några mer tåliga rackare! Ha en fin dag!

Marianne
6 år sedan

Man kan hitta många fina saker på loppis, den där kopparkitteln är superfin.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Marianne
6 år sedan

älskar loppis! bästa ever!

Selma Hasanagic
6 år sedan

Så otroligt mysiga bilder! <3

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Selma Hasanagic
6 år sedan

tack fina du!

ExklusivaMoi
6 år sedan

Vilken härlig koppar kittel, jisses den där vill jag sno hem *as garvar* När jag kommer hem fr. Norrland så skall jag med dona inför hösten/vintern =)… jätte mysiga bilder också!

46
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x