vecka 49

Nu är det inte långt kvar på året. Jag är så väldigt tacksam för att vi har snö. För vissa av er är det en självklarhet men de flesta vintrar har vi inte snö alls och definitivt inte innan jul. Jag tittar ut från fönstrena i biblioteket och njuter. Adventsstjärnor är tända, trädgården är full av utebelysning, inne doftar en adventsgran och frysen är full av lussebullar. Det är NJUT!

I söndags var vi i kyrkan för att lyssna på Estrids kör, yes there were tears! Efteråt bjöds det på fika i församlingshemmet och vi satt ner med några andra föräldrar. En pappa frågade om vi är julromantiker och David sa att jag är det. Och OM jag är det. Det är min finaste tid! Sen pratade vi om julstress och jag kunde med handen på hjärtat säga att jag kan njuta fullt ut av julen utan att vara stressad.

I vår familj tog vi bort alla måsten kring jul för många många år sedan. Vi hade en riktigt Lars Norén-jul där mamma, pappa, syrran och jag satt i vars ett rum och grät och var arga. Efter det bestämde vi oss för att aldrig mer falla för ”julmåsten”. Vi äter bara det vi gillar. Eftersom ingen äter skinkan brukar vi inte ha den. Och inte heller gröten. Däremot har vi alltid mandelmusslor. Vissa år köper vi dem och andra år bakar jag när andan faller på.

Det är verkligen noll press. Vi kör knytis, alla bidrar med typ samma saker år efter år, vi har ingen stress kring julklappar och vissa år har vi gett mycket och andra år har ekonomin fått bestämma nivån på presenter. Inga sura miner och alla är glada.

För julmåsten är döden för julkänslan. Man behöver inte storstäda huset för att njuta av granen, man kan ha en underbar 1:a advent utan att ha hunnit tända det första ljuset (hej här är jag!), man behöver inte byta gardiner, göra egen sill och baka olika sorters julgodis. Jag gör mina 80% och är så nöjd och glad så! Jag hoppas att du också kan få en jul med frid och inte med massa stress och måsten.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x