Recept på rabarber & kardemummaglass
På grund av stor efterfrågan kommer här receptet på glassen jag gjorde igår.
Rabarberkompott:
200 g rabarber
1 msk vatten
1 tsk citronsaft
1/2 dl socker
Glass:
4 äggulor
1 dl florsocker
1 vaniljstång
1 tsk kardemumma
3 dl vispgrädde
rabarberkompott
Skölj och skär rabarberstjälkarna i 2 cm långa bitar. Lägg bitarna i en kastrull tillsammans med vatten, citronsaft och socker. Sjud på svag värme tills rabarbern mjuknar, cirka 7-10 min. Låt svalna och ställ sedant kallt.
Vispa äggulor, florsocker, innehållet ur vaniljstången och kardemumma pösigt. Vispa grädden i en annan bunke och blanda den sedan med äggsmeten. Klicka i den kalla rabarberkompotten och vänd runt den i glassmeten med en gaffel. Frys alltsammans i minst 4 timmar.
Vid servering, ta gärna ur glassen ur frysen och ställ i kylskåpet 30 min före servering.
BON APPETIT!