Malmös egna byfåne?

När jag ser dessa bilder tänker jag på två saker. 1) HERREGUD vad jag behöver en ny mössa. Med den jäkla toppaluvan ser jag ju ut som hej-kom-och-hjälp-mig! 2) Det finns allt ett drag av en byfåne i mig. Men, jag bjuder på detta. Det kanske muntrar upp någons dag. Men alltså, den mössan. Jag bara kan inte med den! Jag har hittat en ny mössa. Den kostar 2000 kr och jag har nu i snart två veckor försökt rättfärdiga ett köp, men ännu inte lyckats. Att jag går runt bland folk, bland allmänheten, med nuvarande mössa är ju bara inte klokt. Jag ber om ursäkt till er alla!

Det var egentligen inte detta jag bara ville skriva om idag. Jag ville skriva om glädje, välbefinnande och lycka. Häromdagen var jag i en bokhandel. Jag gick förbi en kvinna. En grå mus. Hon bläddrade i en bok på vars framsida det stod ”jag vill vara lycklig”. Det var en av de mest hjärtekrossande ögonblicken på mycket länge. Det fick mig att fundera på min egen resa. Jag var inte heller alltid lycklig. Jag var tvärtom mycket olycklig. Hur ändrade jag då på detta? Hur blev det att jag gick från nattsvart till himmelsblått?

Sluta jämföra dig
En stor orsak till att man känner sig otillräcklig och som skit är att man jämför sig med alla andra. Jag tycker det är kanon att inspireras av andra, men inte likna sig vid eller jämföra sig med andra. Inget gott kan någonsin komma ur det. Vi matas med bilder på Facebook och i sociala medier och tror att alla andra har det så himla härligt hela tiden. Men det är inte så. Vi väljer bara inte att visa det jävliga. Vi visar bara det härliga. Men det vore befängt att tro att alla andra lever bekymmersfria liv. Vi har alla vårt kors att bära, våra svårigheter att möta. Du har säkert något som jag önskar att jag hade, och vice versa. Låt oss inte jämföra oss med varandra. När jag började glädjas åt det jag har, istället för det jag inte har, blev jag bra mycket mer harmonisk och lycklig.
 
Följ din magkänsla
Så många gånger i mitt liv har jag agerat efter andras, riktiga eller av mig ihopfantiserade, förväntningar. Jag har gjort val baserade på hur alla andra gör, eller efter vad alla andra tycker eller utifrån hur jag tror att alla andra agerar. Var gång har det blivit skit med allting. När jag började lita på min magkänsla föll mycket på plats. När jag gjorde saker för att jag verkligen ville det. Även om alla andra gjorde precis tvärtom har jag alltid mått bäst av att ge dem det mentala fingret och fortsätta på min egen väg, med min egen magkänsla som kompass. Jag kan vela inför ett beslut, men när beslutet är fattat har jag aldrig ångrat mig. Magkänslan har alltid lett mig rätt.

Man räcker till
Slutligen mår jag som bäst när jag är snäll mot mig själv. När det får räcka med att jag gjort mitt bästa, för mer kan man inte göra. När jag gjorde så gott jag kunde och accepterar att det räcker till. Man kan inte vara allt för alla hela tiden. Bullmamma, affärskvinna, superstrukturerad värdinna, världsbäst väninna, tillgänglig partner. Alla dessa finns inom mig, men ingen av dem är perfekt. De lyser igenom olika starkt vid olika perioder i mitt liv. Och det är helt ok. Med sänkta krav kommer sänkta axlar som i sin tur ger sänkt andningstempo och det är ju bara så himla skönt. Livet blir lite mer harmoniskt då tycker jag.

Detta var mina ”harmonitips”. Har du något bra tips att dela med dig av?

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

19 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Asta
9 år sedan

Naturligtivs köper du vilken mössa du vill 🙂 Med min fråga om du tror att du är lycklig även efter en vecka, så menar jag mest att det gäller att tänka till. Jag har nämligen själv en förmåga att stirra mig blind på en sak och känna att jag mer eller mindre behöver den för att leva och sedan när jag köpt den så vet jag knappt att den finns längre. Det var liksom den där längtan som var det viktiga. Så därför brukar jag fundera just så. Kommer den att göra mig lycklig även efter en vecka? Fungerar ibland och inte ibland.

Käthe Nilsson
9 år sedan

Haha, underbart! 🙂 Mittt tips är att inse att man inte är så felfri själv och då får man automatiskt med överseende med andra männsikor = mer harmoni.
http://www.kathe.nu

Anonym
Anonym
9 år sedan

Finns ett miljötänk i att köpa EN (dyr) mössa som man verkligen vill ha och använder i många år (snål) istället flera billiga som slängs hit och dit. Man vårdar ofta sina dyra saker bättre oxå. Så funkar jag. Hoppar tänket Hollywoodfru;-D Jag har för kort hår…..

Frida Svensson
9 år sedan

jag försöker så gott jag kan. men klart ibland vill jag också ha en kropp som hon, ett hem som han och en garderob som hen. Men, jag är oftast nöjd med att "bara" vara jag. det räcker gott och väl. Sen kommer vi till den här mössan. KLART som fan att 2000 kr är helt SJUKT mycket för en mössa. Men ibland kan det vara så jäkla göttigt att bara få ösa på och känna sig som hollywoodfru! =) eller, är det bara jag som tänker så?

Frida Svensson
9 år sedan

jag har en kepler som ligger på nattygsbordet och väntar. har aldrig läst någon kepler så vi får se vad jag tycker. jag brukar inte läsa så mycket deckare. kram på dig och tack för tips!

Frida Svensson
9 år sedan

tackar! man får ju bjuda på sig ibland! 😉

Frida Svensson
9 år sedan

man är ju bara människa. jag tror att ju mer man är medveten om sina tankar desto enklare är det att välja bort de där tråkiga jämförelsetankarna. kram på dig

Frida Svensson
9 år sedan

jag tror det är viktigt att stanna upp ibland och bara inse "ja jöklar vad MYCKET fint jag har i mitt liv".

Frida Svensson
9 år sedan

vågar inte! =)

frökensöt
9 år sedan

Läser även Camilla Läckberg!

Asta
9 år sedan

Här har du verkligen tänkt till. Och verkar kunna leva efter dina tips. Bra jobbat. Jag får nog hålla med din kompis ovan, 2000 spänn för en mössa känns ganska magstarkt. Tror du verkligen att den gör dig lycklig för 2000 kr? Även efter en vecka?

frökensöt
9 år sedan

bra tips!! älskar böcker men just nu hinns tyvärr inte så många, men jag gillar Johan Theorin, Sophe Kinsella, jag är en allätare! Ska ge mig på kepler om jag vågar..är mörkrädd!

Hanna
9 år sedan

Hihi, härliga bilder. Bra måbratips! 🙂

Anna
9 år sedan

Bra skrivet och man ska inte jämföra sig men gör det hela tiden. Jag försöker verkligen aktivt att inte göra det men faller ibland dit. Kram på dig!

Gabriella Lindberg
Gabriella Lindberg
9 år sedan

Nej, 2000 spänn för en mössa! Är du inte klok! Men några hundringar hade varit ok ju. Fika snart?

Sandra/ My own backyard
9 år sedan

Viktigt inlägg. Fint och bra skrivet. Hejja!

Anonym
Anonym
9 år sedan

Snygg jacka! Berätta inte för mamma, bara köp den ;-D

Frida Svensson
9 år sedan

Heeej finis! Haha, går vi verkligen runt och ser ut som byfånar!? Nej, fy det måste bli ändring på detta! Ja, vi borde mösshoppa, men du får fasen i mig inte övertala mig att köpa 2000 kr mössan. Min mamma kommer döda mig! =)

Gabriella Lindberg
Gabriella Lindberg
9 år sedan

Jag har oxå en "hej-kom-och-hjälp-mig-mössa", men den är så varm och skön så jag kan inte göra slut med den än. Vi kanske borde möss-shoppa tillsammans!

19
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x