eleven.se visar brist på omdöme

Genus, genus, genus! Det finns överallt och även i skönhetsvärlden. Tyvärr trodde man ju att en skönhetsinriktad hemsida har goda kunskaper om vem deras potentiella kunder är. Man skulle kunna tro att ett skönhetsföretag i framkant har vetskap om att manlig skönhet har blivit allt vanligare. Man skulle även kunna förvänta sig att eleven.se slutar sprida en förlegad könsstereotypisk syn på vilka som får eller bör använda smink.

Genom att i denna produktbeskrivning, beskriva användaren som en tjej som avlägsnar ögon make-up, tar de för givet att bara tjejer använder mascara och/eller ögonskugga. Jag tycker det är bedrövligt att de skriver på ett så urbota korkat sätt. Ingen man som använder mascara kommer någonsin köpa den produkten,

Skulle de nu vara så att det är tillverkaren som själ beskriver sina produkter kan man förvänta sig att eleven.se följer tiden och ändrar om beskrivningen till ett mindre könsbestämt pronomen. Alternativt utesluter ordet tjej eller kille och istället skriver den/person/mascaraanvändare etc.

Som en frekvent köpare hos eleven gör det mig både arg, sur och ledsen. En otroligt besvikelse och något jag verkligen inte hade väntat mig av dem.

Genus, genus, genus, vi har det överallt!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Cuntless Lux
11 år sedan

Förlåt för sent svar! Du har helt rätt! Efter mitt mail gick de in och ändrade texten vilket jag kände var kanonbra av dem!

Kram

Anonym
Anonym
11 år sedan

Är jag blind eller har de ändrat texten nu? Jag uppfattar den som könsneutral nu, möjligt att de har ändrat efter ditt blogginlägg?

/Bello

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x