Allt om bloggandet

Tänkte svara på lite frågor om bloggen, bloggandet och bloggare, så att ni får lära känna mig lite bättre. Då kör vi!

 1. Hur länge har du bloggat?
Jag startade min första blogg, little peaché, 2008. Denna blogg har jag haft sedan 2011, men la väl i en större växel år 2013.

2. Hur många bloggar återvänder du till regelbundet som läsare?
Åh herregud, så många! Jag tittar in hos alla er som kommenterar hos mig. Vi kör en liten lista på de jag är så besatt av just nu.
Att vara någons fru
Blondinbella
Desirée & co
Fashion gone rouge
Gary Pepper
Pink Peonies
Little miss consumer

3. Av de bloggar du läser, hur många procent är dagboksbloggar?
Jag vet inte riktigt vad som menas med detta, typ livsstilsbloggar? Majoriteten av de jag läser just nu är livsstil. Men jag är en periodare. Bara heminredning, bara livsstil, bara mode. 

4. Tycker folk som kännder dig att du är dig själv i bloggen?
Vet inte, men jag tror och hoppas det. Annars hade de väl sagt till tänker jag? No news är good news. Lite så jag jobbar. Men ni som känner mig och läser, ni får gärna säga till om ni inte tycker jag är mig själv. 

5. Har du hittat en fungerande gräns för hur du vill vara i din blogg, eller tänjs gränsen hela tiden?
Jag försöker hålla en positiv stämning på bloggen men ibland måste man ryta till. Det bottnar i att jag är den jag är. Jag har stark integritet och skulle aldrig kunna låtsas vara någon annan. 

6. I vilken utsträckning bloggar du för bekräftelse, tror du?
Inte alls. Alltså jag älskar när ni kommenterar men det är inte så mycket på grund av bekräftelse utan snarare för sällskapet, vänskapen och systerskapet. Sen är bloggen ett utlopp för min kreativitet. Här kan jag fota, skriva och pula med min grejor. 

7. Har du träffat folk IRL (in real life) efter att du fått kontakt med dem via bloggen?
Jajjemen! En hel del faktiskt. Dock de flesta genom min tidigare blogg. Genom denna blogg har jag än så länge ”bara” träffat Maria, little miss consumer. Men jag vill träffa fler av er! Har jag fler läsare i Skånetrakten? Vad känner ni inför en ledig bloggfika på stan? Älskar att träffa människor genom bloggar. Alla dessa guldkorn man får i sitt liv!  

8. Tror du det kan vara skadligt för vissa personer att blogga?
Ja det tror jag. Jag tror även det kan vara skadligt för vissa att läsa bloggar. Att blogga själv ska vara härligt. Men för vissa innebär det en stor stress. Man ska uppdatera, inte tappa läsare osv. Vissa har problem med nättroll och utsätts för oerhörda kränkningar. Andra bloggar kanske om ett liv de inte riktigt lever, men som de önskar att de levde, vilket medför en känsla av missnöje och besvikelse över sitt liv. Jag tror också det kan vara skadligt för vissa att läsa bloggar. Man blir ideligen pumpad med andra människors ”perfekta” liv och det tär på ens självkänsla och självförtroende.

9. Hur ser bloggandets nackdelar ut för dig?
Den enda nackdelen är väl när man känner att det är radiosilence. När man inte får igång samtal på bloggen så som man önskar. När kommentarer uteblir, ja då kan även inspirationen utebli. 

10. Tror du att du fortfarande bloggar om två år?
Jajjemen! Jag hoppas verkligen det! 

Nu vill jag utmana just dig att göra den här utmaningen! Säg till om du gör den i din blogg så jag kan gå in och läsa och lära känna dig bättre!

PS: Glöm inte tipsa mig om bra bloggar i inlägget nedan! Jag är alltid på jakt efter nya guldklimpar!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Frida Svensson
9 år sedan

jaaaa! hur ser söndag om en vecka ut för dig?

Maria
9 år sedan

Men gulle <3 du är så otroligt fin. Jag har 2 veckors sämääästår nu och då har jag planerat in en dejt med dig, varesig du vill eller ej!

Frida Svensson
9 år sedan

tullis! <3!

Desirée
9 år sedan

Herregud ….nu smälte jag lite ….att jag får vara på din lista! Nu kan resten av veckan vara skit, spelar ingen roll! Kraaam! 🙂

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x