Läxhjälp och bokhögar

Samhällsengagemang. Det vackraste och viktigaste som finns. Att göra något, stort som liten, för någon annan, utan att denna andra behöver be om det. Ärligt, öppet och omtänksamt, ge en liten bit av dig till någon som behöver. En kram till en ledsen, en slant till den hungriga, en filt till den kalla. Idag började en ny rutin i vår familj som består av att jag får två egna timmar hemma medan David ger två timmar till skolelever i behov av läxhjälp.

Mitt hjärta svämmar över. David ska hjälpa till med matte och NO-ämnena och jag är så stolt över honom. Han är så mild, stark och omtänksam. Jag vet att dessa ungdomar kommer se upp till honom. Han har tålamod längre än Nilen och jag vet att det kommer bli så bra. Varje tisdag kommer jag ha egentid och någon annan får Davidtid. 

Men egentid är underbart. Jag har precis fått hem något av det lyxigaste jag vet. En riktigt härlig bokskörd. Högt och lågt, svenskt och utländskt, roman och samhällsbetraktelser. Jag ska nu burra ner mig ännu lite längre ner under täcket och sätta tänderna i en ny bok. Åh, jag älskar böcker och att läsa! 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *