Green – matmarknad

När David var en sväng förbi gymmet passade jag på att i ilfart städa hela lägenheten. Jag fick sådan feeling att jag till och med våttorkade samtliga golv. Vi hade redan bestämt att vi skulle äta oxfilé ikväll och vart bättre att gå än till Green matmarknad? Allt är ekologiskt, närodlat och i största mån svenskt. Att komma in på Green är en lisa för själen. Allt är upplagt vackert, överallt finns mängder av gudomliga teburkar, snordyr choklad, en kött-, fisk- och ostdisk som är väldigt välsorterad. Vi köpte vårt kött men inte kunde jag stanna där. 

Jag måste varit på ett väldans humör för sötsaker för ner i korgen slank salted caramel chocolates, lakritsfudge, chokadglass och choklad/citron praliner. Chips med parmesansmak, alkoholfri mousserande vin, färsk basilika, lite charkisar och ett ekologiskt rabarberte fick också följa med. Är det bara jag eller är godis roligare om det kommer i en fin ask och så att säga känna lite mer lyxigt? Karamellkungen är ingen ny upplevelse och det märker jag att jag äter monotont, utan reflektion för smak, konsistens eller känsla. 
   Om det är något jag gärna lägger mina slantar på så är det mat och matupplevelser. Dessa upplevelser är lika härliga oavsett om det sker på en restaurang, i en väns kök eller hemma i soffan iförd pyjamas. 

Det finns något så lustfyllt i att handla ekologiskt. Bra för själen, bra för vår jord och bra för kroppen. Ikväll ska vi duka fint, äta oxfilé med en god potatisgratäng och njuta av att det varit en härlig lördag. Efteråt ser jag fram emot att i fårskinnstofflorna krypa upp i soffan och duka upp alla godsakerna vi har köpt. Ikväll känner jag för att se film. Jag försöker beta mig igenom alla filmer som varit oscar-nominerade för bästa film, sedan år 2000. Ja, det blir ju en hel del att ta sig igenom! Senast såg jag the Ironlady och ja, den var som allt med Meryl Streep sjukt bra!

Imorgon flyttar min syster hem! Ni kanske inte hörde? IMORGON FLYTTAR MIN SYSTER HEM! Åh herreguuuud, vad underbart! Jag ska stå för bärhjälp och för inflyttningskäk. Det blir pastasallad, hembakat bröd och hemmagjorda semlor. Allt för att lilla (stora) Pauli ska känna att det är här hon hör hemma. Så att hon aldrig flyttar ifrån mig igen. Storasysterhjärtat vill alltid ha lillasyrran helst max 5 minuter bort. 

2 Responses

  1. Anonym skriver:

    chapel hill fy fan vad äckligt!!

  2. Frida Svensson skriver:

    haha tycker du! Jag tycker det är skitgott! =)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *