En liten lektion i föräldrakärlek

Om denna video inte går att spela från bloggen så gör som det står, klicka på den och spela upp den på Youtube!

Det här är så oerhört viktigt att vi pratar om, accepterar och normaliserar. Att tvinga våra barn in i en könsroll som de inte är bekväma i kan ha ödesdigra konsekvenser. En stor mängd transsexuella personer (alltså personer som identifierar sig med ett annat kön än de är födda till) begår ofta självmordsförsök, och ibland i en mycket tidig ålder. Såhär är livet, ibland föds vissa i fel kropp. Det enda vi kan göra då är att acceptera den människans val. För vem är jag, eller du, att peka på en annan person och säga ”du är kvinna” och ”du är man”. Du äger inte den rätten. Du äger bara rätten att definiera dig själv. Du äger inte rätten att definiera din partner, dina barn eller dina vänner. 

Denna video handlar om Ryland som från 3 års ålder försöker förklara för sina föräldrar att hon inte alls är en hon, utan att han är en pojke. Hans föräldrar lyssnade, accepterade och Ryland är en av de tursamma barn som får växa upp och accepteras för precis den han är! 

Alltså, inget öga torrt här! <3!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Frida Svensson
8 år sedan

jag håller helt med dig! vi är ju inte ett kön, det är ju inte den man ÄR. jag förstår inte hur det kan vara så problematiskt att acceptera andra för det dem är. och så får jag vara den jag är. tack för en fin och bra kommentar!

Mrs Lollipop
8 år sedan

så himla fint! vilken underbar pojke. vad modigt och vilka fina föräldrar som faktiskt lyssnar. lustigt att titta in här och se detta då jag själv idag har skrivit lite om det här med flickor och pojkar. ibland önskar jag att vi inte såg varandra som kön, utan som människor. så himla mycket bättre…<3 att alla ska få vara sig själva. be nice, have heart and live YOUR life to the fullest. sara over and out! =)

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x