Så börjar andra kvartalets sista månad

 Nu är Paula både ett år äldre och en fest närmre examen. Kvällen var soldränkt och fnittrig och det pratades gamla minnen. Paulas vänner har hon haft sedan de var småungar och vi har växt upp tillsammans genom hela livet. Det blev många skratt när det erkändes för föräldrarna om första fyllor, smygrökning och allt annat skit man hittade på i sina unga år. På bilderna här nedan är Paula och två av hennes bästa vänner, som på så många sätt känns som extra småsyskon för mig. För vi har ju känt varandra i typ 20 år.

 Paula var gyllenbrun och ljuvlig i sin rosklänning. Alla var somriga och med färg på kinden och näsan. Det var Paulas vänner, jag och våra föräldrar. Och hur kul är inte det!? När man kan ha party och föräldrarna kan vara med. Nu när alla blivit vuxna. 

 Charlie! Mannen som är besatt av ekologisk hudvård, Tv4 Fakta och dokumentärer om seriemördare och CIA-spioner (?). Charlie får en att skratta på det där sättet när man slänger bak huvudet och det bara porlar ut skratt. Som när tjejerna berättar att en snabbdusch för Charlie är 45 minuter, eller när han sov i en stuga som började brinna och han tog sig ut MacGyver-style. Eller när han var hemma hos mig och gick runt och luktade. Sniffade sig fram tills han landade på David och tittade honom djupt i ögonen och sa vad heter din parfym, eller luktar du så?? Men nej, David luktar gott, men dessvärre har hans naturliga doft inga inslag av patchouli. Älskar Charlie!

Johanna! Hon känns som min extra lillasyster, för hon har alltid funnits i mitt liv. Hon och Paula har alltid varit de bästa vänner. Johanna är den vackraste kvinna som går på denna jord. Vitblond och med gyllenbrun hy, och en garderob att dö för. Charmig, ärlig och rak. Det finns något så fint i att jag kan känna värme och vänskap i syrrans vänskapskrets. Det gör ens liv så mycket vidare. 

Vid halv två bryggde mamma kvällste och klippte med ögonen och viftade trött hem oss. Det skulle knytas på klackskor, bättras på läppstift och parfymer (och det var hemskt förvirrande när rummet började lukta David, trots att han är i ett annat land) och sen cyklade de ut i natten och jag hemåt. 

Idag väntar brunch med en gammal vän och jag ska ge en hjälpande hand åt en feministisk festival som går av stapeln här i Malmö. Sen ska Paula firas igen, med morföräldrarna, och jag har bakat en kaka och längtar efter släkten. Sen är det söndagskväll och på måndag är det bara några kvar innan David kommer hem.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x