Bör man ångra?

Jag var ute med en vän igår och vi kom in på frågan om man ångrar något man gjort i livet. Det fick mig att fundera. Det vore en klyscha att säga att man inte ångrar något. Men det vore lika sorgligt att säga att man ångrar allt. För det finns nästan ingen värre känsla än den när man lever med ånger. När man ångrar något man gjort och det river i magen och lämnar ingen ro. Så bör man ångra något? Och isåfall vad?

Det är ofrånkomligt att man, under ett helt liv, har fattat några sämre beslut. Man kan titta tillbaka på dessa beslut och ångra dem, men det vore ett sådant slöseri med ens liv. För egen del tycker jag det är bättre att förlåta sig själv och gå vidare, gå vidare med ett löfte om att stänga ett kapitel och dra lärdom av det. Samtidigt finns det dem som inget ångrar. Som går på i livet som en ångvält, som skövlar människor och känslor utan någon hänsyn. De människorna hade mått bra av att ångra lite mer. 

För ånger är en vägvisare om att du har nära till din moraliska kompass. Men även en vägvisare kan ibland visa fel och då gör du fel, men du är aldrig fel. Låt livet gå vidare. 

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Frida Svensson
9 år sedan

<3! söta! kram

Frida Svensson
9 år sedan

men än är du ju inte död kvinna! =) det är vl inget att ångra, du kan ju göra precis allt det nu, som du själv sa!

Frida Svensson
9 år sedan

väl talat!

FruVendela
9 år sedan

Amen på det!/FruVendela

Bakom dörr nr. 11
9 år sedan

Det jag kan ångra är väl att man inte reste runt och såg sig omkring.
Men å andra sidan kan man ju göra det nu 😉

Ha det fint !
Kram Pia

Helén i Vilrummet
9 år sedan

Jag tänker att man handlar så gott man kan med den kunskap och de förutsättningar man har just då. Om det sedan, när man tittar i backspegeln, visade sig vara ett felaktigt beslut eller handling så kan man ångra det. Men så länge man handlar efter sin bästa förmåga i just det tillfället så hälper ingen ånger.
Krtam Helén

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x