Första arbetsdagen

Idag var min allra första arbetsdag som biträdande jurist. En underbar dag men en uttröttande dag. Första veckan på nya jobbet är alltid en killer. Därför är det sängdags nu och concealer imorgon!

Berätta lite om dig själv! Vad jobbar du med? Eller pluggar du kanske? Driver eget företag?

6 Responses

 1. Sara skriver:

  Hej! Jag pluggar till jurist och känner press om att få bra betyg och sedan sitta ting. Hur gjorde du efter din utbildning? Fick du jobb direkt? usch.. vågar inte tänka på framtiden.

 2. About me skriver:

  Hej sara!

  Den pressen ligger på alla. egentligen helt i onödan! jag tyckte stundtals det var otroligt jobbigt att ha den pressen över sig och försökte verkligen stålsätta mig emot den. Jag fick två AB, några B och resten BA. Jag vill inte sitta ting utan ville börja på en byrå direkt!

  Jag fokuserade på det jag tycker är roligt, sökte de ideella jobb jag verkligen tyckte var spännande och så förlitade jag mig på min sociala förmåga.

  Under min praktik blev jag erbjuden en tjänst till när sommaren var över. Så jag var ledig över sommaren och började sen direkt i september. Nu är jag på en liten byrå, jobbar med de rättsområden jag älskar, har en under chef och mentor och har startat projekt med några kvinnojourer.

  Så tro på dig själv så kommer alltid gå vägen!

  Skriv gärna igen! Let's keep in touch!

 3. Sara skriver:

  Skönt att höra att man inte behöver ha AB i allting för att det ska lösa sig ändå!
  Jag väntar just nu nervöst på betyg från min jik-tenta, hoppas det går någorlunda bra i alla fall 🙂

 4. About me skriver:

  Jag fick B på jiken och typ dog! trodde livet var över! Gud vad jag oroat mig i onödan! Trots B (flera gånger om) gick det kanon!

  Så skit i betygen! Gör ditt bästa, gör det du tycker är kul, och låt inte AB-hetsarna göra dig osäker!

  KRAM!

 5. Sara skriver:

  Hej! Tänkte bara säga att det gick helt okej för mig och att jag fick BA.
  Jag undrar också om du har varit borta från lektionerna och var på semester eller liknande? Det är nämligen så att min pojkvän bor i england och jag vill väldigt gärna åka och hälsa på honom lite då och då men det känns som att man skulle missa så himla mycket.

 6. About me skriver:

  kul! bra jobbat!
  klart jag har varit borta! massor! semester, sjukdom, besök hemma i malmö osv. Men sen vill man inte missa de obligatoriska grejorna. Men mot slutet gick jag rätt lite på föreläsningar. gick mest på seminarier.
  man får hitta en studieteknik som passar en själv. Men det är klart du ska träffa din kille!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *