Tjejkorv – 23 centimeter och utan BÖJ

Igår var vi på en fantastiskt mysig julmarknad (som jag kommer att blogga om) men en händelse lämnade en bitter eftersmak. Faktiskt så pass bitter att jag inte kan skaka av mig den och lämna den därhän. På denna julmarknad kunde man köpa på korvar, på flera olika ställen. På ett ställe kunde man köpa korvar av SM-vinnare i gud vet allt vad korvmakerie heter. Seriöst med andra ord. Hos dessa SM-vinnare kunde man även köpa ”tjejkorv”. Jag tänkte för mig själv, vad är en tjejkorv. Svaret fick jag på en skylt bredvid. ”Tjejkorv – 23 centimeter och utan BÖJ”. 

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! *mitt huvud som imploderar*

Där var den, vardagssexismen, mitt på en julmarknad. En marknad anpassad för barnfamiljer och vuxna i alla åldrar. En mysig tillställning med marschaller, tomtefar, polkagristillverkning och anspelning på en stor penis. Varför är detta då vardagssexism? Varför är det inte bara ”roligt”. Frida, har du ingen humor, kanske du frågar mig. Men nä, detta är varken kul, humor eller att jag är tråkig. Detta är vardagssexism. Och det är vardagssexism av olika anledningar. För det första försöker man saluföra en vara genom att använda kvinnan och sex som draghjälp. Att marknadsföra med hjälp av sex är ett tröttsamt och allt för vanligt knep. För det andra är detta vardagssexism då sloganen förutsätter att alla kvinnor utövar heterosexuella samlag. Sloganen slår alltså mot alla lesbiska och bisexuella kvinnor då det förutsätts att kvinnan enbart vill ha vaginala samlag. Detta leder mig till den tredje vardagssexismen vilket är synen på hur en kvinna vill ha sex och hur någon ska ha sex med henne. Tron på att kvinnan bäst och enbart vill ha vaginala samlag begränsar sex för båda parter. Det skapar en bild, inte olik den som oavbrutet porträtteras inom porren, att kvinnan bäst tillfredsställs med ett manligt könsorgan.
Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Frida Svensson
9 år sedan

jag vet. det tog liksom bort så mycket av det fina och mysiga. den där sexismen bara tog över helt!

Frida Svensson
9 år sedan

men jag vet! 50-talet ringde och ville ha tillbaka sin kvinnosyn!

Villa Freja
9 år sedan

Å så fruktansvärt trist och onödigt att anspela på något sånt. Usch.

Ekenäsliv
9 år sedan

Klokt skrivet. Tappar verkligen hakan, är det 2014 som det går till så här???

Ja, en ljusslinga är allt väldigt oskyldigt och behövligt nu.
Kram Anna

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x