Vi är fortfarande bara två

Det har varit en lång tystnad här på bloggen och ni har frågat om allt är bra. Och ja, allt är så bra så bra! Så fina ni är som frågat. Jag har bara varit fullkomligen utkörd. Jag slet på mina sista veckor på jobbet, hade en foglossning som bara blir värre och värre och i måndags, när jag äntligen gick på denna efterlängtade föräldraledighet, fick jag jordens influensa. Jag är nu inne på fjärde sjukdomsdagen och äntligen ser jag hopp om livet. 

Vi börjar verkligen komma i ordning. Alltså inte i möbleringsfasen, men i inköpsfasen. Allt är nu köpt och ska bara installeras, byggas ihop, tvättas och inredas. Det är nu en tre-fyra veckor kvar till beräknad dag för förlossning och jag är förväntansfull. Det är ju rätt slitigt såhär på slutet. Allt gör ont, man är blåsig och tung, fogarna värker och nattsömnen är en total katastrof. Men, jag ska absolut inte klaga. Jag har verkligen älskat att vara gravid. Det har varit den bästa tiden i mitt liv. Både för mig som individ, men också för vad det gjort för mitt och Davids förhållande. Det känns nu djupare och viktigare på något sätt. 

Där nere i tvättstugan hänger nu en massa små bodies, klänningar och strumpbyxor på tork. Med en storkusin på hela 3 år skäms krypis bort med mängder av fina kläder att ärva. Herregud, vilken spännande tid det här är. Och så rätt. Jag är så glad att jag valde att gå på ledighet en månad innan BF. Jag kan tänka mig att jag behöver varenda uns av kraft jag har inom mig till den stora dagen!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

3 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Frida Svensson
8 år sedan

jag, och David, tycker självfallet att jämställdhet är mycket viktigt och delad föräldraledighet är en del av det. Och i den mån det kommer funka så är planen att vi ska dela 50/50. Det blir dock problematiskt då David är egen företagare och vi får helt enkelt se hur det rent praktiskt ska gå till att dela lika. Jag tycker det är båda parternas ansvar att verka för delad ledighet. Viktigt att mamman inte hindrar mannen, men minst lika viktigt att mannen tar eget ansvar och lobbar för sin ledighet.

F V
F V
8 år sedan

Jag hoppas ni tar 50/50 i föräldraledighet.
Många kvinnor hindrar män och vill ta ut
det mesta själv.

Bakom dörr nr. 11
8 år sedan

Åh du har en underbar tid framför dig med en liten knodd.
Det är verkligen en gåva att kunna få barn 🙂
Önskar en skön helg !
Kram Pia

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x