En godkänd besiktning

 Tålmodigt svarade BVC-Pia på alla våra frågor och hon gav lilltösen tummen upp. Huvudet har vuxit en halv centimeter och hon har gått upp 1,6 hekto den senaste veckan. Inte riktigt uppe i sin födelsevikt, men bra nära. Vi fick information om föräldragrupper, pappagrupper och mammaträffar. Spädbarnsmassage, hjärta och lugn-räddning och mammafikor. Jag tycker det är helt fantastiskt att detta enorma maskineri fungerar och omfattar alla nyfödda barn. Helt otroligt att samhället ger det här stödet. Om samhället bara bidrog med en städerska och en kokerska så hade ju allt varit toppen. Just nu är det mycket en-hands-mat som gäller. Mackor, en mugg nyponsoppa eller en skål yoghurt. 

 Annars då? Jo vars, vi börjar komma in i det hela så smått. Vi försöker ge varandra en liten stund varje dag för avkoppling. Kanske en dusch, en promenad eller en liten powernap. Jag har min stund nu. Lilltösen ligger i nästet här bredvid mig och sover så gott. (jag kan ha busat lite väl intensivt med henne och det var med darrande underläpp hon påminde mig om att hon bara är 13 dagar gammal). Jag ligger på sängen och lyssnar på P1 och tänkte läsa ikapp i era bloggar. Jag har ju levt som i en bubbla de senaste veckorna. 

Är hon inte bara såååå himla söt!? Som David sa på BB: ”jag är verkligen objektiv nu, men är hon inte ovanligt söt”. Jo älskling, hon är ovanligt söt. 

Ikväll kommer vi inte göra många knop. Middag, fixa sista tvätten (jesus vad man tvättar) och sen Sveriges yngsta mästerkock. Tittar ni på det? Gud vad gulliga de är! Tårarna sprutar hela tiden. Nej, nu vaknar en liten snäcka här så då måste vi kela. 

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x