För även jag kommer bli en tant

För även jag ska bli gammal och i mina drömmar ser det ut ungefär såhär. Jag har dragit mig tillbaka från advokatyrket och livnär mig på att skriva böcker. De böckerna skriver jag i skuggan på en solbädd. För i mina drömmar är det alltid sommar när jag är gammal. Jag bor i ert stort hus med en mycket stor tomt i vilken jag traskar runt med en stor sainttropeztant-hatt och sanslöst exklusiva kaftaner. Jag har en brygga vid vilken jag sitter när jag känner särdeles stort vemod och då röker jag mentolcigaretter och när David bannar mig kallar jag honom för surkart och ger honom en kyss och han älskar mig ändå för han känner mig. 

Jag kommer skriva böcker varvat med små debattinlägg i den lokala tidningen. Jag kommer gå samma promenad vid samma tid varje dag och jag kommer aldrig prata om hur jag ser ut. För när jag är tant kommer jag vara bastant, redig och lita på mig själv. Min kärlek kommer vara urstark och hederlig och jag kommer titta på min kropp och vara tacksam för att den burit mig genom livet. Burit mina barn och burit min själ.

Jag kommer ha en väldigt gammal mor med små fågelhänder som jag ska kyssa och säga jag skriver för att du finns och för det du skrev. Hon kommer vara liten och skör och jag kommer alltid se till att hon får sitt te exakt som hon vill och så kommer vi bolla skrivideér som vi gör redan idag. 

När jag är tant ska hela mitt väsen vara ett resultat av ett liv som blev levt.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Frida Svensson
10 år sedan

så härligt. nu börjar vi snart bli en tantliga som kan gå runt där med våra kaftaner och röka mentholcigg!

Den där Victoria
10 år sedan

Det låter liknande mina drömmar om hur det ser ut när jag blir äldre, underbart!

Kram Victoria

Frida Svensson
10 år sedan

självfallet! att få ha hälsan med sig är ju det viktigaste! kram på dig!

Helén i Vilrummet
10 år sedan

Jag hoppas verkligen att det blir som du tänkt för det låter alldeles underbart! Jag hoppas att få vara frisk och pigg och gärna vara där värmen är.
Önskar dig en fin dag.
Kram Helén

Frida Svensson
10 år sedan

haha men vad kul! då kan sitta där i våra kaftaner och röka mentholcigg och känna vemod. Kram på dig!!

Prinsessorna på Bellevue
10 år sedan

Åhh, guuuu så underbart och preciiiiis så tänker jag mig själv på ålderns höst!!! Lovet it! 🙂

Kram
Petronella

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x