Läskande sommardrink

 När Agnes och Andy var här på middag gjorde jag en gudomlig sommardrink som jag hittade i en gammal Elle Mat & Vin. Drinken baseras på vitt vin, men eftersom ingen för kvällen ville dricka alkohol valde jag att göra den på alkoholfritt vitt vin och det blev hur bra som helst. Och som ni vet blev kvällen så trevlig att jag glömde bort att fotografera det slutgiltiga resultatet. Men receptet kan ni ju få en ändå. 

 Somrigt fruktbål
ett knippe färskt dragon
3 limefrukter
4 msk rörsocker
1 flaska vitt vin (alkoholfritt valfritt)
250 gram jordgubbar
1/2 paket fryst mango
rikligt med is

Pressa en lime och skär de andra två i tunna skivor. Koka upp limesaft, socker, 1 dl vin och dragon och låt det skjuda i 5 minuter. Låt kallna och sila av saften. Ner med saften i bålskålen och fyll på med skivade jordgubbar, limefrukter och mangon. Marinera i en timme. Häll sedan på vin, dekorera med lite färsk dragon och massa is och NJUT!
Det här receptet bara måste jag göra igen. Så gott och spännande med dragonen. Det blev nästan en lite kryddig smak. Läskande och festligt och varje gång jag får anledning att använda gemmelmormors gamla bålskål så tas tillfället självklart i akt. 

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x