17 – mitt favoritminne

favoritminne-1

Jag har börjat samla på detta underbara porslin från Matteus. Ljusrosa assietter och auberginefärgade mattallrikar, med det klassiska spetsmönstret. Både jag och David älskar att äta gott och det hela blir mycket mer festligt om porslinet är såhär fantastiskt. Vår kärlek för mat satte igång på allvar en nyår i Stockholm för många år sedan. Vi hade ingen att fira med och bestämde oss för att gå på restaurang. Vi var nog båda lite oroliga att vi skulle känna oss ensamma, men vi oroade oss helt i onödan för kvällen skulle komma att bli en av mina favoritminnen.

Vi hade bokat bord på restaurangen Grill och vi blev placerade på ett litet bord och lagom till desserten satt vi bredvid varandra, nära, i en liten soffa och konstaterade att vi precis ätit det godaste vi någonsin ätit. Allt var perfektion och på den tiden var jag student och nyårssupén var dyr och det lyxigaste vi någonsin ätit. Kvällen var så otroligt romantisk och jag kände mig vacker och älskad, David var stilig och ljuvlig och den kvällen insåg jag att jag aldrig behöver fira med andra. Det enda sällskap jag behöver är Davids. Det var en fin insikt. Jag kände mig stark. I veckor pratade vi om maten och så började ett matintresse gro på allvar. Vi började gå på restaurang, testa nya rätter, laga mat hemma och det stora helgnöjet blev helt plötsligt att gå till saluhallarna på Östermalm och Hötorget och strosa bland ostar, korvar och grönsaker.

Jag kan sakna det lite nu när vi har barn. Tiden att strosa runt och sen laga middag långsamt och länge. Det blir oftast något som slängs ihop på en halvtimme och äts upp på en kvart. Var sak har dock sin tid. I framtiden hoppas jag att tiden åter finns och att vi kan upptäcka nya restauranger, men nu med vår lilla grodunge. favoritminne-2

2 Responses

  1. sanaz skriver:

    Så fint! <3 <3 <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *