Vår egna söndagstradition

söndagstradition-1
På söndagar har vi en fin familjetradition. Fast just idag blev det inte alls som det brukar. I vanliga fall så har vi gympa på söndagsmorgnar och äter därefter en lång och härlig frukost. Oftast tillsammans med min familj. Just idag var min lilla familj så himla trött så vi hoppade gympa och satsade på sovmorgon istället. Det är viktigt att både stor och liten lär sig att lyssna på vad kroppen och själen behöver.

Istället sitter jag vid köksbordet och känner mig lycklig. Av all vardag. Lycklig över hur det känns att kunna börja morgonen med att sätta igång en maskin tvätt, tömma diskmaskinen, fylla på den på nytt och sätta igång den med. På radion spelas P1 och David och Estrid pärlar med pärlplattor. Jag är på standby med strykjärnet och varvar att stryka skjortor med att stryka pärlplattor. Nu bubblade kaffebryggaren precis till så jag vet att allt kaffe nu runnit ner.

Igår var jag och storhandlade och tvättade alla fönster på framsidan av huset. Det är helt alldagliga och vanliga saker men som ger mig sådan glädje. Det är allt jag vill ha av livet. Stabilitet, rutiner och planering. Det är det som får mig att funka. Idag ska vi titta på hästarna som är precis bakom där vi bor. Och ikväll ska jag laga middag som är riktigt bra för själen. Nämligen en mustig lasagne.

En väldigt alldaglig inblick i mitt liv, men det är ett väldigt fint liv. (jaja jag skulle kunna påpeka hur trött jag är, hur kallt det är, hur sur jag är över att jag inte får igång min träning, att jag har lite dåligt mamma-samvete och att Estrid och syrrans hund redan gjort fläckar på mitt nytvättade fönster). Men jag påpekar inte dem sakerna. Inte för att undanhålla dem utan för att jag på riktigt verkligen bara vill fokusera på allt som är härligt och bra i livet. Det gör mig stark och lycklig.

 

 

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

3 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Linda
6 år sedan

Här har vi idag tagit en promenad i solen, men det var relativt kallt så den blev inte så lång.
Sen har vi handlat och lagat och ätit middag och nattat litet hjärta som var så trött idag, har varit många intryck för henne nu när vi var i fjällen så som skoter åkning och pulka åkning m m.
Önskar dig en fortsatt fin kväll
Kram Linda

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Linda
6 år sedan

Det är verkligen SÅ kallt nu! Vi funderade på vara ute men nej, det var bara för himla kallt. Jag MÅSTE köpa termobyxor! Men ni verkade ändå ha en himla fin och mysig helg!

Linda
Reply to  Frida G Svensson
6 år sedan

Helgen har varit bra.
Innan jag träffade min sambo så var jag en riktig stads människa ägde typ inte ens vettiga regnkläder. Men nu efter att ha träffat Andreas så har det blivit underställ, termobyxor, skoter kläder, och en massa andra sport och varma kläder.Ja vad säger man livet ändras verkligen över tid, men det är så underbart att vi har möjligheten att få vistas i fjällen på vintern, sommaren är helt fantastisk underbart vacker i fjällen med, inte så varmt men naturen oj oj oj så vacker.
Ha en fin dag trots att dagen inte startade på topp för dig, men det blev ju bättre så hoppas det fortsätter i den riktningen för dig.
Kram Linda

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x