Lyxfrukost och after work

 Igår kom vår städerska över och då är det alltid skönast att låta henne arbeta ostört. Jag och David tog vår lilla tös i vagnen och traskade till närmsta café med godfrulle. Systrar och bröder är ett mysigt café med godfrulle, skötbord och plats för barnvagn. Himla himla härligt. När vi satt där och åt frukost kom en familj in. De hade två små söner i kanske 7 och 11 års åldern. Den familjen hade nog som tradition att äta lyxfrukost i anslutning till skolavslutningen. Pojkarna hade matchande skjortor, var vattenkammade och fick vars en varm choklad. Och jag blev alldeles tårig. Helt plötsligt insåg jag att jag är fri att skapa vilka traditioner jag vill med min familj. Nu är det bestämt. Vi ska också ha en frukosttradition i vår familj när lilla krypis ska ha skolavslutning. 

Så himla härligt att komma hem till ett nystädat hem. Ännu härligare var att jag på kvällen skulle på AW med mina advokatkollegor i Lund. Ljuvligt att duscha, sminka mig, föna håret, ta på en nyinköpt klänning, klackaskor i handväskan och sen ut genom dörren och iväg. Att för några timmar varken lukta kräk eller vara nedkräkt. Att få prata ostört, skratta och varken passa mat-, sov- eller blöjtider. Men efter några timmar messade David att en nybadad, glad och sprallig bebis längtade efter sin mamma och då var det bara att kasta sig hem för mammahjärtat vill ju bara vara borta en liten stund. Och hur trevlig kvällen än var så var den härligaste stunden när jag fick komma hem och gosa med min familj. 

Och hur härligt är det inte idag? Solen lyser, Estrid är idag 10 veckor, det är fredag och vi har hela härliga helgen framför oss. Nej, nu ska jag släppa in hantverkare, göra mig i ordning och ta tag i den här dagen. Vi hörs senare igen!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x