När jag träffade Birgitta Ohlsson

birgitta ohlsson-1

Igår hoppade jag ur min vardagsuniform för att ta på mig något mer anständigt för det skulle ju bli en kväll i politikens tecken. Klänning från Filippa K, en knallig röd läpp, boots med lite klack och min bayswater gjorde att jag kände mig fin. Men håret, gud ja, jag behöver klippa mig. Den enda frisyr jag sportar nu är hästsvans och nog för att det är praktiskt men var är fläääärden!?birgitta ohlsson-2 birgitta ohlsson-3

Ute var det kväll och dimmigt och jag tog bilen till Liberalernas kansli. Vi skulle ha en AW där Birgitta Ohlsson skulle prata och det var underbart. Hon är anledningen till att jag blev medlem i liberalerna och hon är verkligen fantastisk på att prata. Man verkligen lyssnar. Hon var också rolig, något som inte alltid märks i heta debatter där stramhet går före humor. Min kärlek för henne bara växte. Vilken starquality den kvinnan har!

Vi pratade om dagsaktuella händelser och var partiet befinner sig just nu. Vi pratade självklart mycket om hur viktigt det är att vi liberaler verkligen står upp för liberalismen. För jämställdhet och feminism, för alla kvinnors rättigheter oavsett om det kommer från Afghanistan eller Sverige, att vi måste kämpa mot hedersvåld och att invandringen ska vara genrös och human. Som feminism var det fantastiskt att höra Birgitta VERKLIGEN tala om feminism och MENA det. Inte bara använda orden för att plocka politiska poänger. Jag var uppfylld av så mycket energi, pepp och kämpanda när jag gick därifrån. Att vara med i ett parti är verkligen hur roligt som helst, och att vara politiskt aktiv är fenomenalt! birgitta ohlsson-4

För mig som är otroligt intresserad är det svårt att förstå att alla andra inte är det. Jag tror att politik kan ses som torrt, tråkigt och lite läskigt för många. Men det är verkligen inte så. För jag kan prata med vem som helst och tillslut visar det sig att den personen har en specifik hjärtefråga, och det är ju det som är politik. Att tycka något. Att vilja att något ska förändras eller värna om något man tycker är bra. Det kan vara allt från föräldraledighet till ekologisk mat, feminism eller förändrade bygglovsregler. Stort som smått, allt är politik. Jag hoppas göra politik lättförståeligt och roligt, för andra i min närhet men även för Estrid. Jag ska verkligen stödja henne i att tänka fritt och kritiskt, utmana varandras tankar och tillåta hennes resonemang, även om de kanske är färgade av ungdomens naivitet. Men det är också i de ungas tanke som nyskapandet ligger. Det är viktigt att komma ihåg.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x