Girlboss – ett inspirationsinlägg om tjejer som gjorde det.

OH MY GOD vad sjuk jag är nu. Det har bara blivit värre och nu har jag sån feber som gör att man har ont i huden. Thank god kom David hem igår och tog över Estrid. Nu är dem ute och storhandlar och jag är nerbäddad i soffan. Jag har inte haft möjlighet att titta in här förrän nu, förlåt för tystnaden igår. Dagens inlägg är så himla bra om jag får säga det själv. Jag har scoutat nätet och hittat de coolaste, med badass girlbosses där ute. Supertjejer som inspirerar med sitt mod och att de vågat gå sin egen väg.
girlboss1
Först ut är Clara som driver Bossbloggen. Här hittar du allt om ledarskap, chefsskap och arbetsfrågor. I bloggen finns allt från matnyttig text till inspirerande intervjuer med andra ledare. Du får också verktyg att inte bara bli en bättre ledare för andra, utan även för dig själv. Clara är så otroligt passionerad och kunnig och jag älskar hennes blogg. När jag går in där får jag omedelbar girlbosspepp. Åh Clara, du är så bra! Låt oss äta lunch snart!
girlboss2
Denna sagolika kvinna med Sveriges vackraste rådjursögon heter Alejandra och bloggar på Jandi heart eco. Jag skrev om hennes inlägg om konsumentmakt här också. Idag vill jag skriva om ett inlägg hon skrev för några veckor sedan. Skincity, som jag ju älskar, har ett hudvårdstest på sin hemsida. Alejandra skrev ett normkritiskt inlägg om hur stereotypt detta hudvårdstest är. Otroligt bra inlägg och en riktig ögonöppnare. Inte minst för Skincity som tog till sig kritiken och nu inte längre beskriver hudfärg med orden ”afrikansk hudfärg”. Det finns ju ingen afrikansk hudfärg. Alejandras inlägg fick uppmärksamhet och hon var med i radio och pratade om detta. Jag älskar det här, att bloggare kan ha sådant inflytande och makt. Och att Alejandra använde sin kärlek till smink och sin roll som socialantropolog till att göra skillnad. En riktig girlboss med andra ord!
girlboss3
Christine Nord satte sig på ett plan till San Fransisco och det blev början på något stort. Efter tid för soulsearching återvände hon till Sverige och utbildade sig till coach. Hon sa upp sig från sin tjänst och valde att därefter starta eget. Från utmattningsdepression till egenföretagare är hur man bäst beskriver Christines resa och är det inte underbart att läsa om kvinnor som vågar följa sina drömmar. Christines företag har blomstrat och hon har gått från noll uppdrag till att bli tvingad att säga nej på grund av tidsbrist. I Christines blogg kan du läsa allt om hennes resa.  Official girlboss!
girlboss4
Anna är en grym tjej som startade en egen webbshop, Stil & Ansvar, i vilken hon säljer väskor enligt konceptet slow fashion. Det innebär att väskorna har hög grad av såväl modemedvetenhet som hållbarhet i allt från material, miljöhänsyn och rättvisa arbetsförhållande. Lägg sen till att väskorna är SÅ snygga! Annas blogg och arbete genomsyras av girlbosspepp och jag blir så inspirerad. Jag blir så full av beundran varje gång jag läser om någons hårda arbete, blod, svetta och tårar för att nå sin dröm. Det är inspirerande och ger mig mycket motivation.
girlboss5
Det här är Johanna Nilsson vars hela väsen andas slow fashion och hållbart mode. Hon har gett ut boken slow fashion – din guide till smart och hållbart mode. Det är åter igen så otroligt häftigt med en person som använder sin plattform, bloggen, för att göra en verklig skillnad. Jag själv har mer och mer börjat fundera på slow fashion och det ansvar konsumenten har när det kommer till att shoppa mindre, mer hållbart och mer ansvarsfullt. I bloggen skriver Johanna om allt som har med slow fashion att göra och jag slukar vartenda inlägg. Yes Johanna, du är officiellt en fierce girlboss du med!
girlboss6
Vicky har skrivit en inlägg som är så girlbosspeppigt och så coolt, sju anledningar att resa själv.  Jag som ju är så resrädd och ser många problem blir galet peppad av det här inlägget. De sju anledningarna som Vicky skriver om är ju spot on och för en sjuk mamma med en livlig 2-åring hemma låter en ensamresa otroligt angenämt. Vicky, tack för att du peppar mig med ditt inlägg.
girlboss7
Slutligen har vi karriärspodden. En podd som Eva Ekedahl där man i varje avsnitt för höra en kvinnlig ledare och förebild intervjuas. Karriärpoddens syfte är att få fler kvinnor att söka sig till ledande befattningar och att öka andelen kvinnor i företagsledningar. Jag slukar varje avsnitt och fylls av girlbosspepp. På bilden ser du Ewa Swartz Grimaldi som intervjuades i avsnitt 51.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Sandra
6 år sedan

Så härliga tjejer och jäklar vad peppad man blir!! Grymt inlägg du svarvat ihop 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Sandra
6 år sedan

tack för din kommentar! det var precis detta som jag önskade att inlägget skulle göra. Peppa och inspirera! För vi har ju så otroligt många coola kvinnor omkring oss! <3

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x