Den lilla semesterlistan

Här kommer en liten lista om vår semester.

Veckans bästa stund
kreta dag 5 kvällen-11
När vi gjorde vår lilla utflykt. Det var en så vacker plats, maten var god och vi hade fullkomlig semesterkänsla. Vi var så lyckliga och det kändes som vi bara var jordens mest lyckliga och mysigaste lilla familj. Estrid var härlig och full av livsglädje och spring i benen och jag var kär. En underbar underbar stund.

Veckans sämsta stund
Jag kan ha fått ett litet meltdown på flyget och sen ett till på bussen när Estrid inte ville sitta still och vara tyst. Svetten rann och jag var inte så cape diem. David tog över. =)

Veckans bästa måltid
kreta dag 5 kvällen-17
Definitivt den vi intog på vår lilla kvällsutflykt. Faktiskt en av livets godaste måltider. Men vår dagliga våffelstund och det iskalla mineralvattnet på stranden kommer inte långt efter.

Veckans överraskning
kreta dag 5 dagen-8
Jag trodde jag skulle gå runt och vara konstant stressad, men icke. Efter några dagar kom jag in i semesterlunken och bara njöt. Det märktes på hela familjen att vi alla behövde en liten resa. Vilket lugn som kan infinna sig när man får vara nära ett turkost hav, svalkande vindar och varma solstrålar. Jag är överraskad över hur bra jag är på att resa med andra ord!

Veckans övertro
kreta dag 5 dagen-4
Jag tog med mig sju böcker. Jag läste tre. Jag trodde att jag skulle hinna bra mycket mer än jag gjorde.

Veckans finaste minne
kreta dag 5 dagen-5
Att se Estrid plaska i poolen, leka med andra barn och ystert springa omkring och testa både sina ben och alla leksaker. Hon mognade så mycket på resan och det var UNDERBART att få se hennes glädje. Det bär jag med mig alltid.

Veckans insikt
kreta dag 2 kvällen bloggversion-12
Det är viktigt att gå utanför sin comfort zone. Om det inte var för David hade jag häckat på hotellet hela veckan. Men han pushade på och vi gjorde två utflykter på vår resa och båda utflykterna var resans bästa stunder. Riktiga semesterstunder. Man måste helt enkelt våga ta språnget. Ta en taxi fast det inte finns barnstol, beställa mat fast man inte vet vad det är och lita på att saker och ting löser sig.

Veckans utmaning
kreta dag 5 dagen-1
Utan tvekan att få Estrid att använda solhatt. Herregud hon måste ha slängt av den en miljon gånger och vi efter henne en miljon gånger. Snark vilken enformig ”lek”.

Veckans mest använda plagg
kreta dag 7-8
Kaftanen! Bar den hela hela tiden! Luftig och snygg!

Veckans internetanvändning
Okej okej, jag vet, random rubrik men jag fastnade totalt i två bloggar under resan och bara måste tipsa er om dem. Atlantic Pacific och ohh couture. Vilka bilder de tjejerna har på sina bloggar. Drunknade i deras bloggar och blev galet inspirerad.

Veckans tankar om all inclusive
kreta dag 7-9
Vi bodde på Blue Marine hotel & spa och åkte genom Ving. Det är ju sjukt smidigt att åka på charter eftersom det står någon och viftar och pekar till rätt bussar, flygresorna är barnanpassade i den mån det går och man får transfer direkt till sitt hotell. All inclusive var jätteskönt, att aldrig behöva planera utan allt bara fanns hela tiden. Mat är dock en så himla viktigt del i våra liv och maten på all inclusive är inte lika spännande som om man åker ut till en liten by och käkar där. Maten var bra men inte wow. Lite skolbespisningskänsla över det hela. Dock var maten barnvänlig och vi hittade hela tiden något som passade Estrid. Men nästa gång vi åker på charter tar vi utan all inclusive, bara frukost och sen testar vi omgivningens matutbud lite mer.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Åsa
Åsa
7 år sedan

Oj vilka bloggar! SÅ synd att man har något nytt att läsa….
Vi var oxå i Grekland i sommar, på
Naxos, och det var härligt!
Jag, dotern och barnbarnet mötte upp syster med familj som kom direkt från Kalifornien där de bor. Männen i vår familj hade av förklarliga skäl inte tid (lantbruk och husbygge)!
Då du skrev om flyget och att inte vara på topp kom vår hemresa upp på näthinnan. Ella (barnbarnet, 21 månader), dirigerade tre kinesiska, medelålders kvinnor som satt i raden framför oss. ”Tinky Winky, Dipsy, Laa-Laa, Po” sa hon till dem och de repeterade, troligtvis övertygade om att det var något tyskt barnrim….Till slut gömde de sig och stack bara upp sina huvuden vid ”Po”…..Trodde ett tag att det var dolda kameran!
Tyckte annars att det var väldigt lätt att resa i Grekland med barn, och grekerna är enormt barnvänliga.
Så skoj för dig/er att ni försökte er på en resa och att det funkade bra!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Åsa
7 år sedan

eller hur är bloggarna hela sinnessjukt härliga? dör för deras bilder! men mys att ni också var utomlands, men trist för kära maken som inte fick följa med. =) jag dör av skratt när jag läser om dessa kineser som stack upp huvudena vid ”po”. 😀 Det är ju så mycket härligare att resa om omgivningen är barnvänliga och inte ser en som fienden som ska komma och störa liksom. Jag är stolt över mig själv att jag bokade denna resa. Betydde mycket på många olika plan i vår familj. Kram på dig hjärtat!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x