Vår fjärde dag på Kreta

kreta dag 4-1
Innan vi for på semester gick förbi house of palladium. Ni vet ju hur mycket jag älskar det stället! Jag hade spanat in några saker som jag bara var tvungen att få med mig på semestern. Viktigast var en hamamhandduk från Tine K. I randigt vitt och svagt blått har den blivit den perfekta följeslagaren på vår semester. En sval filt till Estrid, en skön huvudkudde, en luftig sarong och nätt och bekväm att ta med som en extra handduk. Jag är tokig i hamamhanddukar. Jag tycker de är så vackra i all sin enkelhet. Jag är så himla glad att jag fick med mig denna på semestern. Du hittar hamamhandduken här.
kreta dag 4-2
Även vår fjärde dag spenderades på stranden. Vilken skillnad från poolområdet! Där är det 90-tals disco och livat värre men på stranden är det lugnt och avkopplande. Idag var vi rutinerade på många sätt igen. Vi paxade idag platsen under trädet, lätt strandens absoluta toppläge. Och vi insåg att Estrid inte alls var gnällig för att jäklas utan för att det har börjat komma kindtänder. Så lite alvedon gjorde susen och hon var sitt gamla vanliga mysiga själv igen.
kreta dag 4-3 kreta dag 4-4
Idag tog vi med oss vagnen så att hon kunde sova i den under sin lilla lur och då fick vi vips 1,5 ostörd timme där vi badade och läste och hotellets wi-fi nådde hela vägen till stranden och jag kunde grotta ner mig verkligheten. Typ då FB, bloggar och Aftonbladet. Men det ÄR avkoppling tycker jag.
kreta dag 4-5
Våra dagar brukar se likadana ut och det är så skönt att äntligen ha fått in all-inclusive lunket. På stranden finns det en liten bar och man kan gå dit när som helst och be om two sodawaters please och få iskallt mineralvatten serverat till sin solstol. Alltså!!! Alla dessa resor man druckit halvljummet vatten. Detta iskalla mineralvatten kändes som höjden av lyx. Ja, ibland är jag faktiskt mycket enkel att tillfredsställa.
kreta dag 4-6
Och vi badar! Det går knappt att ta sig upp ur vattnet innan man är varm nog för ett nytt dopp. Vattnet är helt klart det bästa jag upplevt. Härlig temperatur, kristallklart vatten, skön botten och inga läskiga djur eller diverse havsväxter. Ni förstår, jag är för evigt skärrad efter den gången ett gäng minifiskar började nafsa mig i ändan när jag snorklade i Australien. Men här finns inga nafsande fiskar så långt ögat kan nå.
kreta dag 4-7
Efter frukost, förmiddagsbad och lek och en lur äter vi lunch. Därefter tog vi en liten AC-paus i hotellrummet för att med nya krafter gå ner till stranden igen.
kreta dag 4-8
Mer lek! Tusen poäng på att vi tog med strandleksaker!
kreta dag 4-9
Men hur söt kan man egentligen vara!? Vid fyratiden öppnar poolbaren för ”snackstime” och Estrid (och ja, föräldrarna med) är tokiga i våfflorna så det blir alltid en daglig våffelstund. Och tid för att sitta i skuggan och dricka vatten och iskaffe.
kreta dag 4-10kreta dag 4-11 kreta dag 4-12
Efter våffelpausen kände vi oss färdiga med solen för denna dagen och traskade upp på rummet för AC och lite Dora upptäckaren på Viaplay. (Tack pappa för att vi fick låna din padda!)
kreta dag 4-13
Sen var det dags för dusch, bad, smörj och smink. Det var alltid bästa tiden på semestern när jag var liten. Vi gjorde alla oss i ordning och på tv:n spelade jag och syrran typ MTV (dog av den lyxen) och mamma och pappa satt på balkongen och drack en kall öl och åt oliver och jordnötter. Sen satt vi alla där duschade, smorda och redo för a night on the town. Så nu gör vi samma sak i vår lilla familj. Vi badar och smörjer och äter salta pinnar och när jag sminkade mig satt Estrid och David på balkongen och lät håret torka. Sen var det dags för middag.
kreta dag 4-14
Iförd en gammal klänning från Filippa K och ballerina gick jag med min lilla familj till restaurangen. Jag har högklackat med mig men det är SÅ svettigt. Bara tanken på att klämma ner mig i de skorna är bara too much to handle. Så jag kompromissar. Men imorgon ska vi testa en annan restaurang så jag får se om jag är lika kompromissvillig då.
kreta dag 4-15
När Estrid sov satt vi på balkongen och lyssnade på musiken från hotellets greekshow och sen kröp vi ner i sängen och kollade några avsnitt blacklist. Tänk vad lite tandvärk kan ställa till innan föräldrarna förstår vad som står på. Och tänk vad lite alvedon och stryka över ryggen kan göra för den dumma tandvärken. Tack för att alldeles underbar underbar dag här på Kreta!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Mia
Mia
7 år sedan

Åh vad det låter härligt! Vi ska åka till värmen i september och jag är lite orolig för hur man ska hålla den lilla lagom sval när han ligger i vagnen. Hur gör ni med Estrid när hon sover i vagnen på stranden? Fläktar det så pass bra att det ordnar sig av sig självt? Kram!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Mia
7 år sedan

Hej! Det är ju enklare med ett större barn som Estrid än med er lilla bebis. Men jag har tyckt att det har funkat att hon sovit i vagnen, utan något på eller med en tunn sjal, och så i skuggan. Brisen har gjort henne sval. Men om det är mycket varmt där ni ska vara är det kanske bättre att sovstunderna är inomhus. Och ni kan ju undvika att vara ute när solen är som starkast, typ mellan 11-15. Var ska ni resa? Kram!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x