London, den första dagen

london dag 1-1
Klockan 05.10 blev jag upphämtad av en sömnig men förväntansfull familj. Pappa körde oss till Kastrup och solen var på väg upp och färgade hela Kastrup rosa. Incheckning, frukost och kaffe var prio och sen boardade vi planet.
london dag 1-2 london dag 1-3
De andra sov på planet och jag satt och läste. Vips var vi framme i vad som kanske är min bästa stad. London! Åh, vad jag älskar den staden, engelsmännen, affärerna, byggnaderna, sevärdheterna, allt finns där.
london dag 1-4
Vi tog oss till hotellet och lämnade in våra väskor, sen gick vi direkt ut i ett soligt London. Det fanns inte en sekund att förspilla.
london dag 1-5 london dag 1-6
Vi började med lunch på en riktigt härlig engelsk pub. Överallt hängde små flaggor eftersom vi tajmade vår resa med drottningens 90-åriga födelsedag. Vi åt hamburgare och planerade vår dag. Vi tittade på kartan, helt i onödan eftersom min mamma har samma hjärna som en fågel (och nu menar jag ENDAST att hon kan minnas kartor helt sjukt bra och INGET annat). Detta är det enda sätt min mammas hjärna är som en fågels. Lika bra att förtydliga för annars blir jag väl både arvslös och moderlös.
london dag 1-7
Sen promenerade vi. Och ÖVERALLT är det bara så magiskt. Allt är så vackert utsmyckat och överallt pekade vi och sa titta där då, och så fem sekunder senare sa vi ”men där då” och så oade vi.
london dag 1-8
Första stoppet – Fortnum & Mason. Kanske en av Londons mest magiska platser. Bara en sådan sak som att man kan hyra en picknickkorg fylld med godsaker som man tar med sig till parken när man ska vara så superduper romantisk. Åh tusen hjärtan på det! På Fortnum & Mason köper vi alltid te och presenter för allt är utsökt, vackert och absolut helt magiskt.
london dag 1-9
Blomavdelningen en trappa ner.
london dag 1-10
Parfymavdelningen en trappa upp.
london dag 1-11 london dag 1-12
Jag provade det här drömmiga diademet och bara önskade innerligt att jag hade ett tillfälle att använda det på.
london dag 1-13
Ut i solen igen och så fortsatte promenaden mot Covent garden där vår guide Billy Fischer, från Sandemans new europe välkomnade gruppen. Sandemans erbjuder gratis fantastiska turer i massor av världens alla stora städer. Sen i slutet av touren ger man guiden vad man tycker hen förtjänar. Billy Fischer förtjänade hur mycket som helst för han var topp topp toppen och guidade oss genom the royal london och 2,5 timme kändes som 30 minuter och vi skrattade oss igenom det hela. Och så lös solen. Så vi fick ta av oss tröjor och ta på oss solglasögon.
london dag 1-14
Billy!
london dag 1-15
Vi gick och Billy pekade. Han berättade och pekade mer och vi fick höra om när en hemlös man tog sin in i slottet och la sig under täcket bredvid drottningen, ovetandes om att hon var där. Eller om hur kungar halshögg sina fruar och om allt kungligt drama som utspelat sig genom åren.
london dag 1-16 london dag 1-17
På Trafalgar square står den här tillfälliga skulpturen, i inväntan på att den nuvarande drottningen en gång ska få porträtteras där efter sin död. Den nuvarande skulpturen är politiskt och är skapad som en protest mot den styrande regeringens ekonomiska politik.
london dag 1-18 london dag 1-19
Ser ni, där nere är Buckingham palace!
london dag 1-20 london dag 1-21 london dag 1-22
Framme!
london dag 1-23
Vi fick veta att London Eye, alltså det stora pariserhjulet, var tänkt som en tillfällig grej. Men den fick bli kvar för den genererar 30.000 punds vinst…. I TIMMEN!
london dag 1-24 london dag 1-25
Sen var vår tur över och vi traskade tillbaka till Covent garden. Ett av mina viktigaste stopp i London var att få besöka Charlotte Tilburys flagship store i covent garden. Där finns det finaste smink man kan tänka sig. Men vet ni, det var så amazing att det får bli ett helt eget inlägg.
london dag 1-26
Charlotte Tilburys tavelvägg med massa photoshoots hon varit makeupartist på. <3
london dag 1-27
Middagsdags, och det blev en riktig favorit i repris för här var jag och David för en herrans massa år sedan. Den japanska restaurangen Abeno too som är superpluttig och liten men så gullig och mysig. Här sitter man på enkla bänkar och på bordet är en stor grillplåt och sen tillagas maten framför en. Japanese style! Här har ni ett riktigt bra restaurangtips!
london dag 1-28 london dag 1-29 london dag 1-30
Mätta och glada återvände till hotellet och somnade som små barn. Vår första dag i London var världsklass!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

13 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Hanna Suleika
7 år sedan

Typ på riktigt det vackraste diademet jag har sett! Någonsin. åååååh. <3

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Hanna Suleika
7 år sedan

Men du är ju händig! Du kan fixa ett till mig!! 😍😍😍

Hanna Suleika
Reply to  Frida G Svensson
7 år sedan

hihi jag har redan sparat bilden i min inspomapp, fortsättning följer 😉

Sandra
7 år sedan

Åh, vilket ljuvligt inlägg, Frida! Bara beskrivningen av en sömnig men förväntansfull familj lät så härlig <3

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Sandra
7 år sedan

Och jag har massa fler bilder att visa!

ISA
ISA
7 år sedan

men åh vilken fin första dag! så vacker stad det där, när vädret är på ens sida 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  ISA
7 år sedan

ja så är det ju! Aldrig visar sig ett resmål på så bra sida som när det är soligt! =)

Karin Brundin
Karin Brundin
7 år sedan

Underbar beskrivning av en dag i London!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Karin Brundin
7 år sedan

tack! de andra dagarna blev precis lika bra!

Anna - mamma till två prinsessor och en prins
7 år sedan

Men åh, tack för tipsen! Jag har lovat min snart 14-åriga dotter att hon och jag ska åka till London i år och jag har inte varit där sedan 1995 så jag behöver alla tips du har. Bra hotell, saker att se och allt däremellan!

Frida G Svensson
Frida G Svensson

åh vad mysigt med mamma-dotter resa! vårt hotell var verkligen toppen! det kan jag varmt rekommendera!

Beata
7 år sedan

åh längtar till lonodn

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Beata
7 år sedan

visst är det härligt där!?

13
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x