London, den andra dagen

london dag 2-1
På vår andra dag vaknade vi utvilade och åt frukost för att sedan med paraply i beredskap ta oss till närmsta tunnelbana. Vi bodde på hotellet Elisabeth Hotel, Lancaster Terrace, Hyde Park London, och jag kan varmt rekommendera det. london dag 2-2
Ner i tunnelbanan för att ta oss mot National portrait gallery. Jag hade i förväg läst att där nu pågick en utställning om modetidningen Vogue’s 100 åriga arkiv. Jag visste att detta var perfekt för mig, mamma och Paula.
london dag 2-3
london dag 2-4
Utställningen var alldeles underbar. För någon som älskar foto (check!), fashion (check!), historia (check!) och ikoniska modeller (check!) var detta hur bra som helst. Man fick inte fota där inne men jag lyckades knäppa av en snabb bild.
london dag 2-5
london dag 2-6
Efter Vogue-utställningen fortsatte vi in museét för att titta på gamla porträtt av Henrys och Marys och Elisabeths. Jag var den mest intresserade, men till och med jag kroknade efter ett litet tag. Och så porträttet på Shakespeare som jag så gärna ville se, var ju såklart på utlåning. Vi roade oss att titta på alla 1500-tals kungar och jämföra dem med människor vi kände. Det var kul tills Estrid föll offer för en tjock liten kerub…
london dag 2-7
Sen ut på stan igen! Vi gick in i Kurt Geiger butiken i Covent garden och för första gången i historien hittade vi en affär där vi alla tre föll handlöst förälskade. Alla hittade skor och väskor men som vid en akut snålhet (eller ekonomiskt tänk om du frågar min mor och syster) hamnade väskorna och skorna på önskelistan istället för i shoppingpåsen.
london dag 2-8
Men ååååhhhh bara TITTA!!!
london dag 2-9
Sen släpade jag med mig mamma och Paula in i Space NK. Även känt som hudvårdsmeckat number one! Där finns ALLT jag vill ha. Chantecaille, Hourglass, Zelens, Sunday Riley och många många fler fantastiska märken. GÅ DIT! (och säg till mig innan så du kan få bästa tipsen)
london dag 2-10
Efter en långsam prommis genom staden kom vi till eftermiddagens destination. Afternoon tea på Clardige’s. Jag har varit där två gånger innan, för afternoon tea en gång och middag den andra, och jag blir ALDRIG besviken. Det är precis så lyxigt, flärdigt och alldeles underbart som man drömmer om i ett grått och trist Malmö när det egna kaffet blivit kallt och ananastofsen behövde tvättas för två dagar sen.
london dag 2-11
Detta var en så underbar upplevelse att det kommer bli ett helt separat inlägg så vi kan vältra oss i scones, tesorter och bakelser.
london dag 2-12
Dagens sista upplevelse väntade på oss på Prince of Wales theatre, 31 Coventry street, där vi hade köpt biljetter till musikalen Book of mormons. Den var inte alls vad jag hade föreställt mig. Den var sjuk. Knäpp, konstig, ekivok, skämskuddig men trots detta ändå himla himla bra! Vi ömsom skrattade oss till tårar och ömsom fnissade med händerna för ansiktet. Vinnare av 9 Toy awards och jag kan verkligen förstå det. Helt fenomenal. Efter musikalen gick vi ut i ett regnigt London, vinkade in en taxi och lät den köra oss ända fram till hotellet där vi gick och la oss, läste lite och slocknade som tre små ljus.
london dag 2-13

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x