Afternoon tea på Claridges

claridge's afternoon tea-1
Dör vad skruttigt mitt objektiv är och jag längtar tills jag känner att jag har en slant över till ett nytt för det är ju inte alls kul att gå på claridges och va flärdig och så är bilderna skrutt. Men nog om det för själva upplevelsen var underbar och inte det minsta skruttig. På Claridges bor the rich and famous och överallt promenerar Hermés, Gucci och Celine förbi. Ja, väskorna då.
claridge's afternoon tea-2
Jag körde på helsvart och röda klackar!
claridge's afternoon tea-3 claridge's afternoon tea-4
Över detta golv koncentrerade jag mig rejält och bad till högre makter att jag inte skulle trilla omkull.
claridge's afternoon tea-5 claridge's afternoon tea-6
Inne i restaurangen väntade vår plats. Inredningen är allt annat än vad vi i Sverige anser vara chict, lyxigt och framförallt modernt. Men det funkar här i London. Här är det så klassiskt engelskt. Grönt, vitt och silver, vita rosor på alla bord och i hörnet en som spelade flygel och en annan på cello.
claridge's afternoon tea-7
Det finns en temeny! Bara en sådan sak! Och teerna är såklart världsklass.
claridge's afternoon tea-8
Paula väljer te!
claridge's afternoon tea-9
Bubbel till tjejerna och Shirley Tempel till mig! Sen kom det ätbara in.
claridge's afternoon tea-10
Man blir serverad en klassisk afternoon tea som inleds med små sandwiches, sen scones med clotted cream och marmelad och så avslutas det med små kakor och bakelser. Det mest är gott, men det är inte wow. Det är väl typiskt brittiskt, det där att det inte smakar så mycket. Och med tanke på att afternoon tea på Clardiges kostar en slant så går man inte hit för en kulinariskt upplevelse. Man får gå hit om man söker en annan typ av upplevelse. Annars är jag rädd att man kan bli besviken om man tror att maten kommer vara speciell, den är istället mycket traditionell. Fyllningarna i de små snittarna är goda, men inte så smakrika. Förutom det lilla kexet som var fyllt med en parmesanröra, den var gudomlig.
claridge's afternoon tea-11
Scones är fantastiska och likaså både clotted cream och marmeladen. Här snackar vi tipptopp, men kakorna och bakelserna är lite torra och ensidiga. Inte den typ av dessert vi är vana vid i Sverige. Dock vägs det upp av presentationen. Det känns som man äter små juveler för att är så sagolikt vackert dekorerat.
claridge's afternoon tea-12
Här satt vi sedan i timmar och åt, pratade och drack te tills vi begav oss ut i Londonkvällen för att gå på musikal, men det vet ni ju redan.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Fru Sederblad
7 år sedan

Jag måste dit. Måste. Ääälskar afternoon tea!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Fru Sederblad
7 år sedan

det är en riktig treat!

Irene
7 år sedan

Jag som är anglofil och dessutom älskar såväl clotted Cream som Afternoon Tea känner nu ett betvingande sug att besöka Claridges. Mitt eget bästa Afternoon Tea-tips om man vill ha det på det där eleganta brittiska sättet är på the Royal Crescent Hotel i Bath – ett hotell som både är så elegant att man inte har någon skylt utan bara dörrvakt utanför samtidigt som det är mindre och väldigt ”cosy” och vänligt. Sommartid sitter man företrädesvis i trädgården.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Irene
7 år sedan

men åh vilket underbart tips! och bath, är det inte där Jane Austen kom ifrån? Kram på dig gulle anglofil! <3

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x