Louisiana 2016 del 2

louisiana 2016-21

Här kommer del två av om när vi besökte Louisiana igår. Del 1 hittar du detta inlägg. 
Det var en fantastisk utställning som bestod av flera olika typer av konst varav många var rumsinstallationer. I detta rum gick vi in i en spegelsal, täckt med vatten och lampor som lyste i olika färger. Speglarnas position skapade en evighetsbild och det var som att flyga runt i det vackraste och mest glittriga av rymdar. Helt magnifikt!louisiana 2016-22 louisiana 2016-23 louisiana 2016-24 louisiana 2016-25 louisiana 2016-26 louisiana 2016-27 louisiana 2016-28

Jag blev galet inspirerad! Om inget annat att gå raka vägen hem och leka med allt mitt glittersmink!louisiana 2016-29

Det här konstverket var MAGNIFIKT! Så storslaget i all sin enkelhet. Ett rum, som från början var helt vitt. Golv, tak och väggar samt varenda sak i rummet var spraymålat vitt. Sen har varje besökare fått sätta ett klistermärke precis var hen ville. Resultatet blev slående. Roligt också att varenda besökare får bli en del av konstverket. louisiana 2016-30 louisiana 2016-31

Jag gav gubben en blå liten hatt! <3 louisiana 2016-32

Estrid satte sin lapp på en fjärrkontroll och tittade noga noga på alla prickarna och färgerna. louisiana 2016-33

Små barnfingrar var extra sugna på att spela på det här fina pianot! louisiana 2016-34

Här var ett rum med speglar och jättestora ballonger. Återigen, ett mycket enkelt koncept men det blev så storslaget. Konsnären själv, som inte var på plats, gör dessa rumsinstallationer och ikläd sig kläder i samma mönster så att hon ska smälta in. Bli ett med sitt verk och leka med konceptet av självutplåning. Åh, att va en fluga på väggen i hennes ateljé! louisiana 2016-35

Caught in the selfieact!louisiana 2016-36

Kusamautställning innehöll verk från flera årtionden och dessa tavlor var ytterligare en del. louisiana 2016-37 louisiana 2016-38 louisiana 2016-39

På alla sätt och vis var det ett fenomenalt fin utflykt. Mycket på grund av att jag länge varit rädd för att resa, men detta år beslutit mig för att utmana mig själv. Så börjar vi redan första veckan av nya året med en liten utlandsresa. Ja liten, men ändå, utlandet! Tidig eftermiddag rattade vi hem igen och töserna Svensson snarkade sig genom det danska landskapet, över bron och ända fram till Malmö där söndagsmiddag hos mina föräldrar väntade.

Annars har dagen varit skön och härlig. Estrids babysim hade terminsstart idag och vi var flera föräldrar och bebisar som fikande efteråt. Jag övertalade en sim-mamma att vi bara var TVUNGNA att kolla in inglot och jodå, hon blev ett styck matt nagellack rikare. Och hon är frisör! *vinkar mot my new BFF*. Estrid skulle sovit för 1,5 timme sedan men hon kan inte riktigt bestämma sig för om hon ska vara vaken, kolla naturfilm, sova eller bara leva rövare. Då jag har stora brödbaket going on just nu får stackars David locka och pocka och försöka få henne att inse hur himla härligt det bara kommer bli att få sova en stund. Vi kommer bli 8 bröd rikare, jag lyssnar på P1 dokumentär och kvällen hade alla förutsättningar att bli riktigt zen. Men Estrid gillar uppenbarligen inte zen…

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

3 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Caroline
Caroline
8 år sedan

Wow vilken utställning! Den hade nog min sambo tyckt om också.
Vad blev det för bröd?
Själv har jag bakat surdegsbröd idag som skulle jäsa läääänge. Gott blev det!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Caroline
8 år sedan

det blev tio (!) snabba och enkla bröd. Känner mig som värsta susie homemaker! jag vill såååå gärna göra surdegsbröd men får ALDRIG en kultur att funka! 🙁 hur har du gjort din?

Caroline
Caroline
Reply to  Frida G Svensson
8 år sedan

Jag vet inte, jag bara gör lite vad jag känner för, hehe. Den får vila i kylen när jag inte använder den sen tar jag ut & matar den ibland och innan jag använder den. Det var längesen jag hade en nu. Min förra blev fördärvad för jag glömde ta ut den ur ugnen innan jag satte igång den. Nu har jag gjort en ny ganska nyligen. Du kan få av den om du vill?

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x