29 – mina rädslor

mina rädslor-1

Min största rädsla är att Estrid ska må som jag har mått. Att hon ska vara en fantastisk människa men aldrig någonsin tro på att det är sant. Att hon dag in och dag ut ska tänka på sin vikt, sitt utseende och sitt värde. Och vara stygg mot sig själv. Idag är jag på en bättre plats i livet, men det vara många svåra år under både tonåren och 20-års åldern. Det är mängder av timmar som ägnats åt självhat, ångest och oro. Jag kom ut på andra sidan, men vill verkligen bespara Estrid från att gå samma öde till mötes. Jag vill att hon ska vara stark, ha en god självkänsla och aldrig vara självdestruktiv. Inga dieter, fingrar i halsen, för mycket alkohol, för många dåliga killar eller annat som finns på den självdestruktiva kartan. Därför berättar jag varje kväll för Estrid samma ramsa. Jag vet inte om ramsan gör någon skillnad men jag hoppas den ska ingjuta någon form av grundmurad trygghet som borrar sig fast ända inne i själen på henne.

Mamma älskar dig och pappa älskar dig. Vi älskar dig mer än igår. Och igår älskade vi dig jättemycket. Nu ska du sova hela natten för du är trygg. Om du någonsin behöver oss så ska du bara ropa så är vi precis i närheten och kommer med en gång. Du är smart och viktig och mycket älskad. God natt.

mina rädslor-2

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
sanaz
sanaz
8 år sedan

Bästa ramsan. Tack tack tack för tipset.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  sanaz
8 år sedan

tack själv! jag hoppas och tror att det ska göra skillnad i Estrid! <3

Lisa
Lisa
8 år sedan

Alltså! Så fint! Blir gråtig.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Lisa
8 år sedan

tack! jag är så mån om att hon ska bli stark och lycklig!

Lisa
Lisa
Reply to  Frida G Svensson
8 år sedan

Ja! Så otroligt viktigt alltså.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Lisa
8 år sedan

har du barn?

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x