Louisiana 2016 del 1

louisiana 2016-1

Igår åkte vi över sundet för att äntligen besöka Louisiana. I flera månader har jag velat gå dit och se Yayoi Kusamas stora, färgglada och inspirerande utställning. Det var en härlig dag men det var helt sinnessjukt mycket folk och det var kö precis överallt. Jag fick vid flera tillfällen djupandas och räkna till tio. Jag har inte så bra i stora folkmassor som puttas, trängs och har sig.

Det var en kall och blåsig dag och Estrid var väl inpackad. Vi började dagen med vagnen men efter några timmar ställde vi undan vagnen och bar henne i Babybjörnen. Det blev helt enkelt rent för trångt. louisiana 2016-2 louisiana 2016-3 louisiana 2016-4

Kön var lång! Nästa gång vi ska dit åker vi nog mitt i veckan faktiskt. Vi körde bil dit och det är verkligen jättepraktiskt. Det tar ungefär en timme, finns gott om parkeringar och det är skönt att inte behöva vänta på tåg, gå igenom ID-kontroller och gud vet allt. louisiana 2016-5 louisiana 2016-6

Vi började dagen med lunch och slog oss ner i Louisianas restaurang. Man kan välja mellan smörrebröd eller buffé, och jag rekommenderar verkligen buffén. I restaurangen var det livligt och i brasan var en eld tänd. Utanför brusade ett vilt hav och Louisiana är faktiskt värd ett besök enbart på grund av den sagolika utsikten. louisiana 2016-7 louisiana 2016-8

Estrid var inte imponerad av folkmängden och vi satte henne i babybjörnen som sagt. Det blev mycket bättre och nyfiket tittade hon omkring på all konst och sprattlade med benen. louisiana 2016-9 louisiana 2016-10

Kusama är en japansk konstnär som i tidig vuxenålder flyttade till USA. Där blev hon känd med sin provokativa och nytänkande konst. Hennes konst kännetecknas av att den är färgglad, bombastisk och består ibland av hela rumsinstallationer. I takt med att Kusama blev äldre mådde hon sämre och hon återvände till Japan. Sen hon återvände har hon skrivit in sig och bott på en psykiatrisk klinik som hon enbart lämnar om dagarna för att besöka sin ateljé. Så excentriskt!louisiana 2016-11 louisiana 2016-12 louisiana 2016-13 louisiana 2016-14 louisiana 2016-15 louisiana 2016-16 louisiana 2016-17

Världens bästa dagens outfit-rum!louisiana 2016-18 louisiana 2016-19 louisiana 2016-20

Prickarna var mycket spännande tyckte Estrid! Tur var väl det för fler prickar skulle det bli! Det får ni se i del 2!

Om du vill kan du se när vi besökte Louisiana
2015
och 2014

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x