Är Karl Fredrik på Eklaholm värt ett besök?

I torsdags åkte jag och David på en liten roadtrip till Österlen för att vi skulle ta bilder på olika jobb. Ni fick hänga med under dagen på instagram och jag fick väldigt många frågor om utflyktsmålen vi gjorde. Därför tänkte jag sammanställa det i ett inlägg.

Den stora frågan var ”Är Karl Fredrik på Eklaholm värt ett besök?”. Och mitt svar är ja. Och nej. Det beror på. Det var ett otroligt första intryck när man klev in på gården till tonerna av fransk musik och trädgårdsmästare i stråhatt. Och jag blev otroligt inspirerad av deras snittblommor och buketter. Men sedan svalnade mitt intresse.

Jag upplevde lokalerna som otroligt stökiga och min allergi gick bananas! Det var SÅ dammigt och så sjukt mycket saker överallt. Lite som att man inte kunde se skogen för alla träd. Och priserna var hysteriska tycker jag. Jag hittade en blomsterfakir som jag gärna ville ha men det kostade 600 kr vilket var hutlöst.

Jag upplevde också att de hade för många växter och att alla såg så trötta ut. Jag blev helt enkelt inte inspirerad.

Vi åkte vidare och hamnad av en slump på en trädgårdshandel vid sidan av vägen. Där glömde jag ta bilder vilket var dumt eftersom DET var ett resmål jag VERKLIGEN rekommenderar! Systrarna Lindskog! Där köpte vi flera perenner till mina rabatter, personalen var supergulliga och deras blommor var SÅ fina! De hade även ett blomsterstall med snittisar där man kunde få superfina buketter. Och det bästa av allt är att de i sommar kommer ha självplock av snittblommor! DÖR SÅ MYS!

Sen åkte vi till klassikern Olof Viktors för att äta lunch! Och här blir man aldrig besviken! Det är så otroligt gott, supermysig trädgård och på alla sätt väldigt avkopplande och härligt. Deras plommontomatmarmelad är den ENDA jag vill ha när jag äter ost för den är himmelriket!

Så underbart att sitta i trädgården med en god lunch och en bok och koppla av!

David åt en kräftmacka som fick tummen upp och jag åt varmrökt lax med sallad och det var också väldigt väldigt gott.

Om du tycker jag har klädbyten på bilderna så stämmer det! För vi passade på att fota massa på vägen och då fick jag ju byta upp mellan de olika stoppen.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Josefin
Josefin
2 år sedan

Är inte alls skåning men vill tipsa om mina favoriter på Österlen. Kaffestugan Alunbruket utanför Brösarp, supermysigt och gott fika. Och så Österlenkryddor i Köpingebro med sin lavendelodling utanför 😍

Helene
Helene
2 år sedan

Kul med omdömen, du inspirerar 🤗

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x