Vår andra dag på Kreta

kreta dag 2 dagen-1
På vår andra dag utforskade vi stranden och vilket ställe! Inte alls lika mycket folk som vid poolerna och havet var varmt och blått. Där var vi hela dagen i skuggan från en parasoll och sov, läste och gjorde små avstickare för lunch och mellis. Min tidigare oro var bortblåst! Det blir nog så vi havet. Vågornas brus och en knallblå himmel gör att man automatiskt slappnar av. Sen har det funkat väldigt väl att bara göra exakt en enda sak i taget.
kreta dag 2 dagen-2 kreta dag 2 dagen-3 kreta dag 2 dagen-4 kreta dag 2 dagen-5
Havet är spännande tycker Estrid. Väldigt roligt och lite läskigt och det salta vattnet känns lite konstigt mot läpparna. När vi var färdigbadade svepte vi in henne i en solvarm handduk för att torka och det var på alla sätt exakt så mysigt som man som mamma har föreställt sig. Min baddräkt är en gammal från panos men det finns en liknande här.
kreta dag 2 dagen-6
Här sitter vi och svalkar oss.
kreta dag 2 dagen-7 kreta dag 2 dagen-8
Insvept i min tunna sjal somnade Estrid mot min mage. Försiktigt la vi henne på solsängen där hon sövd av havets brus och barnens vattenlekar sov gott och länge. Under tiden kunde vi prata och läsa och prata. Det är nog därför man åker på semester, för att ostört bara kunna prata. Om högt och lågt, om dagen och morgondagen, om drömmar och förhoppningar.
kreta dag 2 dagen-9 kreta dag 2 dagen-10
David har finaste solhatten (här) och ser sommarhärlig ut. Efter vår dag på stranden gick vi upp rummet för dusch, smörjning och lite paus i AC-svalt rum. Låt mig här bara få göra en instickare. Vi måste prata om Greklands avloppssystem. Det är inte på topp, låt mig säga så. Därför får man inte kasta toapapper i toaletten utan i en sophink… Ja, man kan inte få allt här i världen men det ska bli bra härligt att få komma hem till ett lite mer robust avloppssystem som är mer passande för finkänsliga.
kreta dag 2 dagen-11
Kvällsfina!
kreta dag 2 dagen-12
Det här äter jag varje dag! Varje lunch och varje middag slinker det ner lite grekisk sallad. Det kan omöjligen finnas något godare!?
kreta dag 2 dagen-13
Nu vet vi att följande av hotellets digra buffé funkar för de har fått ja-stämpel av Estrid. Oliver, glass, våffla, macka med smör, bönor, äggröra och pasta, det kan nog bli en kostcirkel av det.
kreta dag 2 dagen-14
Efter maten fick Estrid pyjamas och vi gjorde en liten kvällsutflykt, mer om den får ni se i nästa inlägg.
kreta dag 2 dagen-15
Solnedgången var varm och rosa och temperaturen perfekt. Jag hade på mig nyinköpta kläder från HM, en t-shirt med mjuka ärmar (här), perfekta sladdriga byxor (här) och ett par lila sandaler (här).
kreta dag 2 dagen-16
Nu när 90-talet har en revival på modescenen plockade jag fram denna gamla goding! HERREGUD vad jag använde detta örhänge back in the day.

Nu är tempot skönare, andningen lugnare och axlarna lite mer nedsänkta. Några dagar till och jag kommer gå runt och mumla som en perfekt avslappnad skandinav.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x