Allt du behöver veta när du reser till Disneyland i Paris.

Hej hej!
Här står vi och tar den obligatoriska bilden framför slottet på Disneyland i Paris. Den första frågan jag vill besvara är ”är det lönt att åka dit?”. Svaret är ett rungande JA! Det är en upplevelse precis så magisk som man hoppas på. Vi var där strax efter att området öppnade. Man kan bo på hotell på området och ta flera dagar där, men vi var där en dag. Och hann med en hel del.

Jag kommer skriva ett separat inlägg om övriga Parisresan men något som vi inte hade var fint väder. Det regnade våra två första dagar, men den tredje dagen, när vi var på Disneyland var det uppehåll. Och på eftermiddagen blev det strålande sol. Vi kände att vi hade världens tur!

Disneyland är inte ett tivoli utan det är ett magiskt land uppbyggt i olika världar från de olika Disneyfilmerna. Men många av upplevelserna innehåller någon slags åkattraktion. Sen finns det några vanliga karuseller också men som är i Disneytema. Estrid fick styra hela dagen så vi började åka karusell på de ”flygande hästarna”.

Det är långa köer till de olika attraktionerna men det kommer man inte ifrån. Jag tänker att om man kan åka dit en dag mitt i veckan, vi var där på en lördag, så kanske det är något mindre folk. Men jag upplevde att köerna ändå gick ganska snabbt och popcornstånd var strategiskt utplacerade vid köerna. Och alla vet ju att det går snabbare att köa om man får äta popcorn samtidigt. Den här resan var egentligen Estrids 5-årspresent från mormor och morfar. Den fick ställas in två år pga av pandemin. med facit i hand så var det nog ganska bra. Jag känner att 7 år är en bättre ålder än 5 år.

Det finns massa olika restauranger på området och man går inte hungrig. Det är enkel och barnvänlig mat i mysiga miljöer. Här åt vi på den italienska restaurangen från Lady & Lufsen och jag åt spagetti med extra många frikadelli! Det är generellt dyrt att äta i Paris och Disneyland är inget undantag. Men det är kanske en once in lifetime-upplevelse så då tycker jag att man bara ska köra.

En otrolig sak som händer i parken är att Disneykaraktären kommer på besök. Man får krama, ta foto och interagera med dem. Det är tradition att barnen tar med autografblock och penna och får karaktärernas autograf. När jag var barn samlade jag en hel massa autografer. I mobiltelefonens tid kändes bilder mer långvarigt än autografer så vi hoppade det. Här får morfar och Estrid träffa King Louie som också är den Disneykaraktär vi alltid sagt att pappa är mest lik.

Ta med kläder efter väder. Gympaskor, regnkläder, lager på lager gällde för vår del. Man kan låna vagnar där (tror jag. För jag såg familjer med mindre barn som hade likadan vagnar som såg utlånade ut).

I år är det 30-årsjubileum för Disneyland i Paris. Vi var alltså där när de öppnade när jag var 6 år gammal! Cirkeln slöts osv. Det var lite otur för vår del för några områden rustades upp, antagligen för att vara finast möjligt till högsäsongen i sommar. Men vi kände inte att vi missade något för det fanns SÅ mycket att titta på och göra. Det enda som var synd var att sagovärlden ”it’s a small world” var stängd. Det är mitt finaste barndomsminne. Då åker man i en båt runt i en fantasivärld där man möter barndockor från olika nationer. SÅÅÅÅ fint!

Jaffar från Aladdin var läskig!

Men Baloo var mysigast någonsin!

Det pågår även många olika shower och föreställningar runt om på området. Här var den stora dans- och musikshowen som skapats till 30-årsjubileumet. Och det var OTROLIGT! De som jobbar där är så proffsiga och de är fantastisk duktiga på att skapa ögonkontakt med barnen. Estrid fick slängkyssar och hughfives från Elsa, dansare, musse, coco-pojken och många många fler och hon tjöt av glädje varje gång. Det märktes att hon kände sig så sedd! <3 <3 <3

Svensk folktandvård hade vridit sig i panik av Disneylands utbud. MEN om hela dagen är en glittrande dag ska även matintaget vara det. Det krävs också många mat- och snackspauser eftersom man går och går och går hela dagen. Energidippar hos småbarn och föräldrar och morföräldrar med för den delen undviks bäst med regelbundna fikapauser.

På eftermiddagen kommer den stora paraden som går genom Disneylands huvudgata och även den var OTROLIG! Här räcker Kalle Anka ut tungan till Estrid och det var high life! Dräkterna är så bra gjorda och deras fordon som åker fram är imponerande och bombastiska.

Rapunzel! <3 Stor favorit här hemma!

Efter paraden och muffinpaus gick vi till Alice i Underlandets magiska labyrint och gick runt runt runt. Vi fick akta oss för den onda drottningen, klättra på kortsoldater och klättra högt högt upp. Och Estrid åkte hattmakarens magiska karusell med snurrande tekoppar. Jag och pappa betackade oss denna illamående upplevelse och stod snällt på sidan och tittade på.

Vid kl 23 på kvällen är det en stor ljusshow men den valde vi faktiskt att inte se. Det skulle ta oss en timme tillbaka till hotellet och om vi åkte efter ljusshowen skulle alla andra också ta samma tåg som vi. Vi kastade in handduken vid kl 21 och hade då varit i denna magiska värld i nästan 12 timmar. Glada, möra och redo för sängen tåg vi tåget tillbaka in till centrala Paris.

Det här var en otrolig upplevelse som jag varmt rekommenderar! Det är verkligen något av det finaste man kan ge sitt barn. Jag kommer för alltid minnas denna resa.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x