Utflyktsförslag – Vismarslövs café

Jag och Emilia tog en möttes upp en tidig helgmorgon för att åka ut på vischan. I Emilias lilla lilla bil susade vi (bokstavligen, hon kör som en galning) på de skånska landsvägarna och sladdade in framför detta hus. Detta ljuvliga lilla hus går under namnet Vismarslövs café och på helgen dukas det först upp en frukostbuffé där specialiteten är deras egna brödsorter som bakas på plats. Efter frukosten dukas det upp en till buffé. En kakbuffé. Vi snackar inga sju sorters kakor utan snarare sjutton sorter. 

 Det var galet mörkt inne i stugan och därav är bildkvalitén. Ni får ha tålamod med dessa trista bilder, men jag ville så gärna föreviga detta besök. Dels så att ni kan besöka det men också som en påminnelse för mig själv att jag vill åka dit snart igen. Inredning är gammaldags, lantlig och man känner historiens vingslag när den gamla spisen sprakar hemtrevligt och dåtidens kaffeburkar skramlar bredvid varandra. Skåpen dignar av galna mängder udda porslin och vi (med vi menar jag “jag”) ungdomar (!?) är vana vid kaffekoppar stora som vaser så dessa pluttiga kaffekoppar blev en källa till oro. Hur många gånger kan man egentligen gå för en påtår innan husbonden börjar ana oråd?

Emilia är en ny bekantskap för mig och det är ovanligt ” i vår ålder” att få nya tjejkompisar så jag tycker verkligen det är lite extra roligt. Vi fikar, äter middag och shoppar. Sen pratar vi om allt möjligt. På vissa sätt är vi lika (hej powerkvinna som jobbar och står i i ett mansdominerad yrke) och ibland olika (hej du träningstjej som springer halvmaraton och ja jag tittar på henne och INTE på mig). 

Detta var ett litet Skånetips för all you fikasugna peeps out there! Och nämnde jag att de serverar soppa varje vardag till lunchen?

4 Responses

 1. Anna S skriver:

  Men åååååh! Först hembakat bröd (och som inte det vore nog kolhydratsuppladdning) även 17 sorters kakor! Herregud så underbart. Gör en notis till mig själv om att besöka Skåne oftare 🙂

  Hoppas du frisknat till och är på benen nu! Kram

 2. Frida Svensson skriver:

  ja nu känner jag mig äntligen piggare! VÄLKOMMEN till Skåne! Hit borde man åka så ofta man bara kan!

  kram på dig!

 3. Vad mysigt, älskar att läsa om alla dina roadtrips. Jag och exekt brukade åka iväg rätt så ofta men numera när jag är singel och både bil och körkortslös så blir det inte så ofta 🙁

 4. Frida Svensson skriver:

  men vi borde ju göra en en liten trip tillsammans! jag hämtar dig i familjebilen och så kör vi till något mysigt och äter gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *