FIT by Emma Hå svarar på mina skönhetsfrågor

emmaha
Emma Hällbacka är nästa kvinna på tur ut i denna intervjuserie. Emmas blogg, FIT by Emma Hå, är en träningsblogg som just nu fokuserar på Emmas livs utmaning. Maraton! Bloggen handlar om resan dit, om träningsmotivation och om tankarna som väcks när man ska springa långlopp. Den handlar också mycket om glädje, att tänja sina gränser bortom det man trodde var möjligt, och om färgglada träningskläder. Som Emma själv säger, ”livet är för kort för svarta tights och tråkigt nagellack!”. Här kommer Emmas svar.
emmaha2

1) Dina dessa kan jag inte leva utan-produkter.
Jag tycker att en välskött grund gör hela looken, och då klarar jag mig utan smink om jag måste. Därför är rengöring och återfuktning viktigast för mig, och något jag inte tummar på. Davines schampo och balsam är det enda jag provat som kan hålla mitt torra, risiga hår i schack, och så använder jag ren arganolja blandat med mandelolja för att hålla håret glansigt och fräscht mellan tvättarna. När det kommer till hyn så tycker jag att inget gör så mycket för looken som ett bra solpuder.

 2) När känner du dig vacker?
Jag känner mig som allra vackrast när jag vart ute och sprungit och sedan kliver ur duschen, fortfarande lite rosig efter löprundan. Hyn strålar, jag luktar gott och jag känner mig fantastiskt stark och vacker. Brukar använda det här tricket ibland när jag ska på fest, för att inleda kvällen på bästa sätt.

3) Vad är skönhet för dig?
Skönhet för mig är att göra det bästa av vad man har. Att utnyttja sina färger och former för att skapa harmoni i sitt utseende. Det är också att ta hand som sig, äta bra, ta hand om sin hy och sitt hår, och jobba långsiktigt. Smink kan täcka över en finne då och då, men bra hy kommer inifrån.

 4) Du har 5 minuter att göra dig i ordning, hur gör du?
Har jag bara fem minuter så prioriterar jag följande: ta bort avskavt nagellack, borsta tänder, glans i håret, solpuder. Det ger en fräsch och naturell look som jag älskar.

 5) Du har timmar att göra dig i ordning, hur gör du då?
Har jag flera timmar och vet att det ska bli stor fest så kan jag sitta lääänge och pilla. Först kommer naglarna, dessa ska filas och smörjas och målas med baslack, färgat lack och överlack. Fem lager totalt brukar det bli. Håret är även ett kapitel för sig som tar 20 minuter bara att föna torrt. Några gånger om året plattar jag det, och det tar ungefär en timma. Sminket tar aldrig längre än 20 minuter, då jag ofta kör på samma look, och varierar mörkheten på skuggningen beroende på tillfälle.

6) Du känner dig trött, trist och tråkig, hur glammar du till dig?
Inget gör så mycket för glammande som en dusch. Om håret är fett så brukar jag utnyttja det, ösa på med mer olja och sätta upp i en stram, blank tofs. Den looken passar väl med hårt sotade ögon, vilket också passar bra när jag tycker att jag ser trött ut. Har jag tid så utnyttjar jag också mitt trick, att träna före tillglammandet för att få igång lystern i hyn.

 7) Vad skulle du råda den som är en nybörjare när det kommer till smink?
Det finns inga regler för hur man ska sminka sig, allt är upp till den egna kreativiteten! Våga experimentera lite och testa olika stilar och geometrier på skuggningen för att hitta det som du trivs bäst med. Youtube är en guldgruva för att lära sig mer om olika sminktekniker.

emmaha3
Tack Emma för att du tog dig tid och svarade på mina frågor, och LYCKA TILL på maraton! <3

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x