Nestor förlag svarar på mina skönhetsfrågor

nestor1
Jessica bloggar på Nestor förlag och har en väldigt speciell och fin blogg. Hon bloggar om psykisk ohälsa och har det även som arbete att föreläsa om den problematik som kan finnas kring att ha ångest och ADHD. I bloggen får man idéer, tankar och råd och bloggen kan vara stor hjälp för andra.
nestor21)      Dina dessa kan jag inte leva utan-produkter.
Lypsyl. Får jag bara ha en sak så är det lypsyl. Spelar ingen roll vilket märke men jag använder mängder av ekologiska lypsyl. Maria Åkerbergs ansiktsolja GLA (här) och RENs one minut mask (här) är favoriter som jag inte vill ska ta slut i mitt badrumsskåp.

2)      När känner du dig vacker?
När mitt hår är i ordning. Jag har lockigt hår som lever ett eget liv och när jag och lockarna är i fas känner jag mig som mest ok. 🙂

3)      Vad är skönhet för dig?
Jag tror inte att jag haft en särskild bra relation till skönhet tidigare. Har aldrig varit den som sminkat mig eller tillbringat lång tid framför spegeln. Jag har haft ätstörningar under hela min uppväxt och en ganska destruktiv relation till mig själv. Men nu tänker jag att skönhet inte är att vara vacker utan att tycka om sig själv. Idag köper jag dyra produkter för att försöka ta hand om mig själv och njuta under tiden jag gör det. Hela processen ska liksom kännas skön. Det ska inte bara vara för att det ska se bra ut. SKönhet är att känna sig bra både i kropp och själ.

4)      Du har 5 minuter att göra dig i ordning, hur gör du?
Sätter upp håret i en knut, tar på mig mascara och svart eyeliner. Klar!

5)      Du har timmar att göra dig i ordning, hur gör du då?
Jag brukar inte lägga så mycket tid vid det, men det som skulle ta mest tid för mig är att smörja mig och fila mina naglar. Haha, nej, jag hade nog gjort samma process som vanligt, bara lite långsammare och försöka njuta under tiden. Ansiktsspray, serum, olja, creme och foundation. Ögonskugga och mascara. Mer behövs inte! =)

6)      Du känner dig trött, trist och tråkig, hur glammar du till dig?
Jag fixar håret och lägger kanske mer ögonskugga än vanligt.

7)      Vad skulle du råda den som är en nybörjare när det kommer till smink?
Jag är nog lite nybörjare själv fast att jag är 30+, men jag skulle råda en till att hitta rätt produkter. För mig har det gjort en jätteskillnad när jag hittat produkter som jag gillar. I min ungdom har jag bara köpte billigt smink (inte för att det är något fel med det) men jag har känt mig omotiverad och inte känt att det varit något kul med sminkning. Men hittar du något som känns fantastiskt att ta på din hud kommer du att vilja fortsätta. Min ögonskugga från Kjaer Weise till exempel (här). Den känns som en smekning på huden och det vill man ju inte vara utan! =)
nestor3

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x