Såhär sotar du ögat i fem enkla steg

såhär sotar du ögat i fem enkla steg
Såhär sotar du ögat i fem enkla steg!
Att göra en klassisk sotning av ögat är så enkelt! Det är en av mina absoluta favoritlooker och jag gör den lite mer nedtonad på arbetet och lite mer intensiv vid fest. Ett sotat öga klär verkligen ALLA. Men många drar sig för att göra det för man tror det är så komplicerat. Nej nej nej helt fel! Det är så enkelt! Du behöver 5 saker och du skapar en sotning i 5 enkla steg. Jag lovar, ALLA klarar av detta!
såhär sotar du ögat i fem enkla steg
Vi börjar med det du behöver! En ögonskugga och min personliga favorit när jag ska sota med enbart en färg är MULCH FRÅN MAC. En perfekt brun skugga med lite koppar i sig. Du behöver en svart eyeliner, jag använder en från Lancome, men vilken svart som helst funkar. Slutligen behöver du din favoritmascara. Jag älskar för tillfället FORMULA PURA MASCARA. När det kommer till redskap klarar du dig med en platt pensel för att packa på färgen och en fluffig pensel för att sudda skuggans kanter. Enligt min mening är det verkligen värt att satsa på penslar av bra kvalitet och dessa två från MAC är by far de bästa penslarna jag någonsin provat. Det är även de enda två penslar som borde vara ett måste i varje persons necessär. Den platta penseln heter nr 239 EYE SHADER BRUSH och den fluffiga heter nr 217 BLENDING BRUSH.
sota ögat i fem enkla steg-6
Nu ska jag visa hur du gör denna ögonmake i fem megalätta steg.
sota ögat i fem enkla steg-1
1. Packa på ögonskugga på ögonlockets rörliga del, alltså upp till globlinjen (ovanför ögonglobens övre kant där det naturligt sluttar lite innåt). Måla samma skugga även under ögat.
sota ögat i fem enkla steg-2
2. Ta din fluffiga pensel och sudda vid skuggans övre kant så att den fadar snyggt ut. Sudda även lite lätt under ögat.
sota ögat i fem enkla steg-3
3. Måla med den svarta kajalpennan i vattenlinjen och längs med övre fransraden.
sota ögat i fem enkla steg-4
4. Ta den platta penseln och sudda försiktigt över kajalpennan för att mjuka upp dess färg lite och för att få kajalpennan att blenda snyggt med ögonskuggan.
sota ögat i fem enkla steg-5
5. Måla flera lager mascara för långa, svarta och tjocka fransar. We want drama baby! Sen är det klart!
sota ögat i fem enkla steg-7
Titta! Såhär fin blev jag!
sota ögat i fem enkla steg-8
BONUSTIPS:
1. Lägg en ögonprimer på ögonlocket innan du lägger på ögonskuggan. Då blir färgen bättre och hållbarheten mycket längre.
2. Böj fransarna med ögonfransböjare innan du tar på mascara.
3. Lägg lite ljus skimrig skugga i inre ögonvrån för ett piggare öga som strålar.

Smit genast in i badrummet och testa detta på dig själv. Du kommer bli fab fab fab!

No Responses

  1. Anette skriver:

    Snygging! Promenade just förbi Miss Voon och tänkte på dig❤❤❤❤

  2. Sandra Olsson skriver:

    Jag måste nog prova ikväll när barnet har somnat! Har alltid tyckt att det verkar lite pilligt men nu har ju du värsta proffstipsen. Men, eyeliner i vattenlinjen, hur länge sitter det på dig? På mig är det borta med andra blinkningen och då blir det så skarpa linjer och svart klet i ögonvrån kvar. Vad gör man åt det? <3

  3. Angelica skriver:

    Så snyggt o så snygg du är!! Får också ta mig i kragen o prova nu!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *