Sundayspa: Hur du får din foundation att hålla

foundationrutin-1
För att skapa en hållbar bas som håller hela dagen finns det några bra och idiotsäkra tips du kan följa. Först ska du alltid smörja in ansiktet med din dagkräm. Du återfuktar huden och din foundation kommer gå mer jämt. Har du problem med att din hud liksom äter upp din foundation under dagen rekommenderar jag att du börjar med en primer, särskilt anpassad efter ditt behov. Det finns primers som gör allt möjligt. Återfuktar, mattar ner, ger lyster och oavsett vad primern åtgärdar så skapar den en bra bas för din foundation att fästa på. Mitt val av primer just nu är lump magique från Loreal som är en lystergivande primer.

Nästa steg är att du tar ett tunt lager foundation och jobbar in över ansiktet. Börja i mitten och jobba dig utåt och denna teknik kan du använda oavsett om du använder dig av pensel, svamp eller fingrar. Önskar du lite mer täckning kan du ta ett tunt lager till. Men tricket för hållbarhet är flera tunna lager. Istället för att försöka arbeta in ett tjockare lager. Perfekt för detta är MAC face & body foundation för du kan göra den precis hur tunn eller täckande du önskar.

Slutligen kan du sätta din foundation med lite puder. Kompakt eller löspuder spelar ingen roll. Använd så lite som du behöver och återigen, små tunna lager ger ett fint resultat men om du tar för tjockt lager puder så blir det bara kakigt och ett lite dammigt intryck. Använd bara puder där du behöver. Visa behöver bara lite över pannan, andra hela T-zonen och vissa över hela ansiktet. Jag brukar ta över hela ansiktet för jag tycker det, på mig, blir ett finast resultat. Just nu använder jag mig av ett löst puder från by Terry som heter hyaluronic hydra-powder.

Nu är jag precis hemkommen från min sleepover hos mina föräldrar. Hemma hittade vi en mycket utvilad David som nu med glatt humör tagit sig an att underhålla Estrid. Jag ska göra en stor kopp te, hoppa in i duschen, sätta på något härligt radioprogram och göra mig i ordning för eftermiddagen ska spenderas på liberalernas årsmöte. Kul med sådana här avbrott i vardagen för det ger en chans att båda vädra sina hjärnceller såväl som att man får göra sig lite fin. Ta på en härlig blus eller klänning, lägga lite mer omsorg på smink och hår och känna sig lite piffig.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x