Barnböcker om Estrid får välja

barnböcker
En läsare var nyfiken på vilken som är Estrids bästa böcker och SJÄLVKLART vill jag berätta det för er. Idag är det lördag och vi är på vårt landställe i Karlskrona skärgård. Dessa favvisböcker fick självklart följa med i packningen.

Du och jag min skatt (här)
Detta är en antologiserie anpassad efter en 1-årings utveckling. Den är världsbäst. Det är små sagor, pekinslag, ordlekar och små sånger. Perfekt för en liten tjej som snabbt blir rastlös och vill gå vidare.

Knacka på – Anna Clara Tidholm (här)
En interaktiv bok som går ut på att barnet ska knacka på varje dörr och sen ser man vad som är bakom dörren. Estrid älskar när hon får knacka på varje sida. Hon blir delaktig och det märks att det är den biten hon tycker är kul.

Ingrid och pappa – Katarina Janouch och Mervi Lindman (här)
Estrid älskar alla Ingrid-böckerna och vi har ett par stycken. Just nu är Estrid väldigt pappig så det är framförallt denna bok hon vill läsa. Alla kallas just nu för pappa och ordet ”mamma” har jag inte hört på månader! Ah suck, vi är alla pappa för tillfället. Ingrid är en så charmig liten tjej. Skrivet med ett bra genusperspektiv och jättefina illustrationer.

Familjen Nalle går i ide – Arne Norlin och Mati Lepp (här).
Den här boken läser vi när vi nattar. Den är så himla gullig och handlar om att familjen Nalle ska hitta det perfekta stället att gå i ide på. Och det slutar såklart i sängen! Den verkar slutsåld, men kanske finns i fysisk bokaffär. Annars finns det andra böcker om familjen Nalle.

Moritz har tur 
Detta är en jättegullig liten bok om kaninen Moritz som kommer bort från sin familj. Han hamnar på äventyr men hittar tillslut hem. Tyvärr hittar jag den inte online någonstans. Estrid fick den av min mormor och morfar så jag vet inte heller var den är köpt. Den läser vi också vi nattning så om du hittar den någonstans så köp den. Den är så himla himla mysig!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Josefine
Josefine
7 år sedan

Mysigt att sitta inne och läsa tillsammans i höstrusket! Även om solen strålar här i Blekinge idag, välkommen hit! 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Josefine
7 år sedan

tack! idag har vi varit ute i solen och plockat ekollon. Underbart väder här i Blekinge!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x