Såhär tvättar du håret på rätt sätt (!?)

såhär tvättar du håret-2
Möjligen sätter du nu kaffet i halsen och bara ”va har hon tappat förståndet? Alla vet väl schampoo först och balsam sen”.

Hmmm… alltså jag är tjejen som fram till typ 13-års åldern gapade på mina föräldrar från badrummet med den ständiga frågan ”schampo eller balsam först”! Men nu vet jag ordningen. I promise!

Vad jag däremot inte visste var ordningen schampo, inpackning och sen balsam. Länge tog jag inpackningen sist. HELT fel. Därför ska jag idag berätta om denna yttepyttiga grej som ändå gjort enorm skillnad för mitt hår. Schampo öppnar upp hårstrået och balsam stänger till det. Därför ska du ta inpackningen efter schampot för att produkten ska ha bäst chans att tränga in i hårstråt and make the magic happen. Sen levde jag efter husmorstricket att balsam tar man i längderna men inte i rötterna. Annars får man fett hår! Eller?

Jag läste en intervju med en toppfrisör som sa att det var helt fel. Liksom du återfuktar ansiktet efter rengöring måste hårbotten återfuktas. En liten mängd balsam bör därför alltid masseras in i hårbotten efter schamponering. Jag var skeptisk! Så skeptisk. Mitt hår blev alltid fett så snabbt och nu skulle jag förvärra det? Men vet ni, mitt hår höll sig finare i fler dagar och min hårbotten slutade klia och vara torr. Egentligen så säger det ju sig själv att även hårbotten måste återfuktas.

Dessa två små beautyhacks har gjort mitt hår glansiga, finare och håller sig länge mellan tvättarna. Jag kan säkert gå en 4-5 dagar med lite torrschampo på femte dagen. Må hända inte ett livsavgörande tips för alla, men du med kliande hårbotten, i feel you och jag lovar, detta kommer hjälpa!

Dagens lilla minitips detta! Ha en fin dag mina älsklingar!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Petra
7 år sedan

Trodde också det om balsanm får alltså prova! Sen trodde jag att satte mN inpackning så behövs inte balsam?

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Petra
7 år sedan

haha men du ser, mitt inlägg gjorde någon nytta. Hårinpackning ersätter inte alls balsam. Kör nu den ”rätta” rutinen och återkoppla gärna. Jag föreställer mig ett mycket mjukt och glansigt hår!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x