Alla anledningar till varför julen är min favoritårstid

favoritårstid-1
Först och främst HUR gullig var inte Estrid förra julen? Sån mysig plutt!! <3 Idag är det den 8:e december och 16 dagar till julafton. Jag är SÅ pepp! Julpsykos fullkomlig med andra ord! Varför älskar jag då julen så otroligt mycket? Låt oss börja med ordvalet ”årstid”. För mig är det verkligen en årstid. Det börjar med längt i slutet av september/början av oktober. Under oktober börjar planerna spira för vilka tillställningar man ska hålla och vilka man ska gå på. Julklappar som ska inhandlas, mat som ska planeras och saker som ska bakas. Ett hem som ska pyntas och en gran som ska införskaffas. Tack vare att julen är så lång för mig så blir den inte stressig. Jag gör inte julen i sista sekund. Göra jul i sista sekund kan ju bräcka även den starkaste av psyken.

Nu kommer hela långa listan på allt som finns att älska med julen (och längst ner hittar du mina Skincity-tips)

* Det stämningsfulla i att besöka en kyrka på julen och med rysningar längs kroppen lyssna på en kör.

* Baka goda saker som man längtar efter hela året och praktiskt nog tröttnat på lagom till 25 december.

* Ge julklappar! I vår familj har vi delat upp att alla får ge till Estrid och till sin partner men sen har vi delat upp så att varje vuxen bara ger till en annan vuxen. Skönt både för plånboken och psyket.

* Få julklappar! Jag ERKÄNNER! I love it!

* Julmaten. Det finns många saker på ett julbord jag inte gillar som sill, ål och sånt. Men jag älskar hela grejen av att man äter tillsammans, länge, äter i omgångar och att det är plockmat. Och julmaten är som julgodiset, man har längtat så men är nöjd lagom till 25:e.

* Förväntan inför nyår. För mig behöver nyår inte vara så grandios och att ”den måste bli bättre än förra året”. Hemma eller borta, gala eller casual, för mig spelar det ingen roll för jag älskar är den våg av känslor som punktligt översköljer mig vid tolvslaget. Hela årets vedermödor, prövningar, triumfer och glädjeämnen spelas upp och förhoppningsvis infinner sig en känsla av tacksamhet.

* Ledigheten. Åh vad den behövs i år känner jag! Det har varit ett underbart kul men så hektiskt år.

* Tätt efter ledigheten kommer tid för eftertänksamhet. Så viktigt.

* Julfilmerna! Man har sett dem så många gånger men de är lika fina varje år. Jag är besatt av att få se Love actually och the Holiday och David är måttligt road över risken att tvingas se dem igen. För sjuttioelfte gången.

* SNÖ! Snälla, låt oss få snö! Jag vill ha premiär med Estrid, pulka, vinterpromenader och snöbollskramande.

* Och det allra bästa, som lever i mig sen jag var barn, känslan när man tassar upp en tidig morgon och möts av ljuset från en gnistrande gran. INGET slår den känslan!

Vad gillar du med julen? Gillar du julen överhuvudtaget eller är du mer av en grinch? Hit me!

Skincity-tips
Börjar ni tröttna på tipsen? Jag förstår er men jag tycker det är så löjligt roligt att få scouta runt i ett sortiment och hitta mina favvisar så jag bara måste fortsätta med de här inläggen. Dagens lucka ger 40% på Smith & cult, jordklotets mest flärdfulla nagellack. Jag tänker att jag inte länkar till olika nagellack för smaken är som baken. Personligen har jag införskaffat Lovers creep, min bästa nyans! Det finns också läppglans och nagellackskit. Extraluckan i dagens kalender ger 40% på Elisabeth Arden PRO (åh herregud) och nu bara MÅSTE jag tipsa om en av mitt livs BÄSTA hudvårdsprodukter, High definition radiance peel pads. Här snackar vi en exfolierande produkt med ett jäkla krut i! Den vill jag rekommendera till alla, men brasklapp för att kolla alla olika sortera peel pads för den finns lite olika beroende på vad du vill ha, anti-aging, återfuktning, lyster osv.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Irene
7 år sedan

Jag gillar jul! Ljusslingor och stearinljus, hyacinter och amaryllis, saffransknutar och flapjacks, what’s not to like liksom? Julmat är inte min grej, men att sitta och äta gott tillsammans, länge, länge – det är härligt!

I år blir första gången jul tillsammans med barnbarn, ska bli så roligt!

…också gillar jag också paket, att ge och att få. Har hittat en vill-ha-nu!-väska, som tyvärr nog ligger lite utanför julklappsbudgeten. (En Mulberry Bayswater double zip i rött….eller svart…eller brunt…)

Som sagt, jul är precis vad som behövs mitt i mörka vintern. Mer jul åt folket! (och gärna en Bayswater double zip åt mig).

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Irene
7 år sedan

MEN JAAA vad snygg den var i rött! åh, jag spänner ögona i tomten nu så du får den väskan!! själv hade jag velat ha en mulberry som ser ut såhär: http://www.mulberry.com/gb/shop/women/bags/totes/maple-burgundy-printed-goat

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x