När vi firade Estrids födelsedag valde jag att baka en morotskaka. Det är en av mina absoluta favoritkakor och jag vet att Estrid älskar den! Och mitt recept på morotskaka är EPISKT! I promise! Receptet kommer snart, men låt oss först titta på Estrids födelsedag.
Vi väckte skrutten med ja må hon leva och frukost på sängen. Det var ljus i leverpastejmackan och blommor på brickan, och självklart, ett paket!
Det var en ruffsig och nymornad liten gullis som satt i sängen! Mammahjärtat svällde och pickade och det var SÅ fint att se att hon kände sig speciell. Efter frukosten blev det, som vanligt, bråttom bråttom till föris och arbete. Jag slutade lite tidigare på dagen och hämtade henne vid 15. Sen dukade vi för kalas och eftersom Estrids favoritmat är mackor (!?) så blev det mackor till middag. Det knackade på dörren och mormor och morfar och moster Paula kom med sång!
Estrid fick blåsa ut fler ljus och smaka kaka. Den var en superhit!
Efter kakan plockade jag fram några paket till. Vi valde att dela upp så hon fick en på morgonen och de andra på kvällen.
Glittersandaler! But of course!
Estrid ville prova dem prick med detsamma! Hon kommer va the most fab girl någonsin när vi åker till Grekland om några veckor.
Sen fick hon den här ljuvliga retroliknande trälådan från Modesto (här). Den var fylld med 10 träkakor. En riktig hit! Men nu till receptet på den mest episka morotskakan.
Fridas episka morotskaka
1) Sätt ugnen på 150 grader
2) Vispa 3 ägg och 3 dl socker vitt och pösigt
3) Blanda 3 dl vetemjöl, 1 tsk vaniljsocker, 3 tsk bakpulver, 1,5 tsk kanel, 1 tsk malen kardemumma, 0,5 tsk mald ingefära och en nypa salt, i en separat bunke.
4) Vänd sen försiktigt ner de torra ingredienserna i äggsmeten.
5) Tillsätt 1,5 dl solrosolja och 4,5 dl rårivna morötter.
6) Smörj och bröa en form med avtagbar kant och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 55 minuter. Du kan pröva med en sticka om kakan är färdig. Stickan ska vara torr och inte kladdig.
7) När kakan är färdig och har svalnat tar du på frostingen som du gör såhär:
8) Vispa 60 g mjukt smör, 2 dl florsocker, 1 tsk vaniljsocker, skal av 1 lime och saft från 0,5 lime och 200 g philadelphiaost.
9) Bred på frostingen och om du vill kan du dekorera med lite strössel eller annat pynt.
Har aldrig bakat morotskaka, men när det nu stod episk tänkte jag att jag måste prova! Kakan är inte smakad men ser fin ut o ska pyntas imorgon.
hur blev den? god? eller gjorde jag dig besviken!? =)
Sent svar., haha… Kakan blev fantastisk o gjorde verkligen succé!! Ett riktigt dunderrecept som jag tackar stort för!
men åh vad bra! =) Vad glad jag blir! Kram