Mat

Det sockerfria snacket

Det sockerfria snacket-1
Recept på det sockerfria snacket!

Jag och David ska ha 50 dagar utan godis och snacks. Egentligen inte för något särskilt men vi båda kände oss som slavar under godiset. Att det alltid skulle vara godis för att vi skulle ha det mys. Det är enklare för David än för mig att motstå godis, chips, kakor och sånt men vi bestämde oss för att göra det tillsammans. En gemensam utmaning helt enkelt. Men ni känner mig, livsnjutaren, och jag älskar lite snacks på fredagkvällen. Efter x antal skålar med vindruvor och vispgrädde och min beskärda del av popcorn började jag tröttna. Jag hittade ett spännande recept på rostade cashewnötter med lime/citron och chili. Wow wow wow så himla gott! Ni bara måste testa detta! Det är perfekt för de tillfällen då du vill äta något crunchy med sälta och lite hetta.

Jag tycker det är roligt att testa lite nytt snacks för ofta är det inspirationen som tryter och då är det så enkelt att bara gå till samma gamla chipshylla och roffa åt sig en påse eller två. Jag tycker det är jätteviktigt att äta det man är sugen på, men för egen del äter jag även godis ibland när jag är uttråkad, trött eller behöver tröst. Därför försöker jag vara medveten om hur jag äter så att jag äter för både kropp och själ. Båda ska ha sin beskärda del men när själen får det bättre än kroppen, mår jag inte heller bra. Därför är jag så glad och nöjd över det här receptet. En riktig hit!

Fridas rostade chilicashews
– Ett par nävar cashew
– Salt, chili efter tycke och smak och skal och saft från en lime. 
Jag la till lite citronjuice också
– 1 äggvita

Blanda kryddorna i en skål tillsammans med äggvitan. Rör ner cashewnötterna och blanda ordentligt. Strö ut på en bakplåtsklädd plåt och rosta på 175 grader i cirka 25 minuter. 

Klart!

 

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Anette
Anette
6 år sedan

Vi kör ofta 80-talsklassikern gurk- morot- och paprikastavar med dipp gjord på creme f, vitlök och örtkryddor.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Anette
6 år sedan

vi åt det igår. SÅ gott!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x