Mat

Mat jag längtar efter att laga

1
Sak för sak försvinner från vårt kök och vi har bara det allra nödvändigaste kvar i skåpen. Igår åt vi vår frukostsmoothiebowl ur plastburkar! Estrid sörplar juice ur en annan plastburk och fnissar ”gu så tooookit”. Och maten vi äter är sådan som kräver minimalt antal redskap. Och så äter vi upp rester från frysen. Med andra ord så längtar jag efter att få duka vackert, laga lite rejäl mat och få utlopp för matentusiasm. Jag har sparat ner några recept som jag längtar efter att få göra i nya huset.

Här över är en flärdfull smoothiebowl med blåbär, kokosgrädde, mandel och mörk mörk mörk choklad. Receptet hittar du här.
2
Och detta då? Det kurrar i magen bara jag ser bilden. En asiatisk soppa med buljong, biff och nudlar. En ramen helt enkelt. Fantastiskt gott! Receptet hittar du här.
3
En rejäl ost & charkbricka med extra allt! Nam nam nam det längtar jag efter. Och då snackar vi att det ska vara Davids hemgjorda marinerade oliver och hans marinerade fetaost, min hemmagjorda plommonmarmelad, hembakt fröknäcks, hemlagad hummus och så riktigt goda ostar och korvar från Lunds saluhall. Amazing! Bildkällan är härifrån.
4
Än kanske det går att klämma ut lite sommar ur september och då vill jag laga somriga sallader som innehåller det goda från just sommaren. Persika och körsbär, och min fanvis mathavre. Receptet hittar du här.
5
Glassmaskinen är nedpackad och jag har abstinens efter att göra hemmagjord krämig och smakrik glass. Denna chocolate shunk brownie icecream låter för bra för att vara sann. Receptet hittar du här.
6
Och en klassisk rabarberpaj, gärna knäckig sådan, med hemgjord vaniljglass på. Det ska vi bjuda familjen på när vi bjuder in till första söndagsmiddagen. Receptet hittar du här.

Och vi ska inviga vår nya grill såklart. Oj vad vi ska grilla september ut. Och göra hemlagad saft att stoppa in i vinkylarna. Haha ja det finns två! Och syrrans alla plommon behöver jag förbarma mig över och och och… Ja, gud vad jag längtar efter att sätta händerna och tänderna i lite rejäl matlagning.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

22 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Irene
6 år sedan

Jag kommer ihåg när vi renoverade vårt kök och i flera veckor enbart hade en Micro att tillgå, så jag förstår mer än väl din längtan efter att få laga ”riktig” mat.

…och du gjorde mig riktigt sugen på rabarberpaj! Samt lite avis på dina två vinkylar 🙂

Marie
Marie
6 år sedan

Åh ramen – supergott! Den godaste ramen har jag ätit i Japan när jag hälsade på min son. Och vi ska inte tala om okonomiyaki – något av det godaste jag ätit.

Norahsmamma
6 år sedan

Mums allt ser så gott ut!

Sara
6 år sedan

Mums 🙂

Christin
6 år sedan

Åh vad mycket gott!

Sara Klintberg
6 år sedan

De är från jysk 😀

Åh så gott allt detta såg ut!

Julia Svensson
6 år sedan

Åh vad gott!

Pia Widlund
6 år sedan

Glass och rabarberpaj…mums!!!!

Carro
6 år sedan

Men hur gott såg inte allt det där ut då?!

MALIN
6 år sedan

Allting ser verkligen så gott ut! Kram

Amanda
6 år sedan

Men jag dör så gott allt såg ut<3

Elin
6 år sedan

Mums så mycket gott<3

My businesswoman
6 år sedan

Jag tar allt tack 😩😋 Gud så gott!

Linda Olsson Asp
6 år sedan

Men neeej vad gott massa smarrig mat! Saken blir ju inte bättre av att jag är hungrig nu med,haha!
Svar: Hihi vad gullig du är. Det var faktiskt min kära fästman som färgade mitt hår 😉 Så en eloge till honom som ställde upp;)

Gabriella
6 år sedan

Åh så mycket gott!!

linnea
6 år sedan

ja grillat är ju så otroligt gott!

Josäfin Andersson
6 år sedan

men åh blev ju galet hungrig efter detta inlägg haha!

Maria
Maria
6 år sedan

Hemgjorda marinerade oliver och fetaost, låter ju jättespännande och smarrigt. Du vill inte dela med dig av receptet? 🙂

Agnes
6 år sedan

Ojoj, så mycket gott!:D

Svar: Jaa, eller hur? Minns som igår när jag fick henne…en liten, söt varelse hahah och nu börjar hon skolan…yhhh 🙂

Evahle - en blogg om psykisk hälsa
6 år sedan

Så gott det såg ut 🙂

Johanna
6 år sedan

Ja inte lätt att vara i den där flyttfasen! Men rätt var det är står man där i sitt nya kök☺️✨

Kattis
6 år sedan

Hihi tur att det inte är så långt kvar innan du får sätta igång i nya köket då…så mycket gott du har planerat!😀

22
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x