Mat

Två smoothierecept för hela familjen

För några helger sedan bjöd jag min familj på brunch och alla fick vars en smoothie. De vuxna fick en superfoodsmoothie och de små fick en smoothieglass. Jag älskar smoothie för det är så enkelt. Det går att svänga ihop med så många olika saker som man har i kyl och frys. Det är ett snabbt mellanmål eller så häller man den i en skål och toppar med granola, färsk frukt och nötter. SÅ gott!

Superfoodsmoothie gör du i en mixer eller med stavmixer. I denna har jag avokado, bladspenat, honung, gröna ärtor, färsk ingefära, citron och fryst mango. Ta efter behag för det är inte så noga med vad du tar. Jag drar på med mangon och avokadon och drar ner på ärtor och bladspenat så blir det inte så ”gräsigt”.

Smoothieglassen är gjord på jordgubbar, kokosmjölk och lite honung. Sen hällde jag det i en gammal glassform jag hade hemma och vips hade barnen en superrolig och GOD smoothieglass.

Ett litet frukosttips som du kanske vill testa redan imorgon till söndagsfrukosten?

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x