Styla fönsterkarm

Efter att ena sidan av vardagsrummet blev SÅ fint blev jag inspirerad att göra andra sidan. Jag är inte klar men jag har kommit en bit på vägen. Jag började med att sätta upp gardinskena på väggen och sen sätta upp två skira gardiner. Jag köpte gardinskena och gardin från IKEA.

Till denna vägg behövde jag två hela gardinskenor och en en tredje som jag kapade av för att passa in på sista biten. Med skruv och plugg satte vi upp gardinskenorna och sen satte jag upp gardinerna. Dessa kommer inom kort att plockas ner för att min mamma ska sy upp dem i rätt längd.

Fokus blev nu att styla denna långa fönsterkarm som vi har här. Den är över 3 meter lång, smal och marmor. Och såhär tänker jag när jag stylar en fönsterkarm. Jag valde saker som går ton i ton med varandra så att det blir ett mjukt och enhetligt intryck. Utmaningen var att jag inte kunde göra några större grupperingar eftersom stenen är så pass smal.

Jag började med en vas från H&M (slutsåld men det finns en liknande här (adlink). som fick sällskap av ett doftljus från Indiska. Därefter valde jag två ljusstakar. En i marmor från H&M och en som jag köpt i Höganäs.

Som ett statementpiece fick min fina ljusstake NAGEL (adlink) stå för sig själv. Därefter har jag en gammal box som jag inte minns var den kommer ifrån. På den står en liten marmorbricka jag köpt på Louisiana för många år sedan och en snäckskål från by on (adlink).

Estrid valde röda papegojtulpaner på affären som nu får stå och sprida glädje på fönsterbänken.

Det som är nästa projekt för denna del av huset är att bygga ett elementskydd. Jag ska sätta mig idag och göra en ritning, skriva upp vad jag behöver för verktyg och sen åka till Optimera. Jag ser fram emot att få snickra ett nytt bygge.

Och om jag sen fick drömma fritt hade jag därefter lagt till en stooooor fluffig matta. En vacker fåtölj eller dagbädd och ett litet bord.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Kajsa
Kajsa
3 år sedan

Hur tänker du om att din blogg är en helt ohämmad uppmaning till konsumtion?

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x