Nu börjar det vända

stilleben är vardagslyx-1
Äntligen första helgen i huset och nu börjar det vända! David och Estrid sover fortfarande och klockan är kvart över nio när jag skriver detta! Denna vecka har nog tagit på krafterna hos både liten och stor. Jag är en rutinmänniska och så fort jag börjar få in rutinerna mår jag genast bättre. Jag mår bra när kaffekokaren är uppackad och radion. Då kan jag nämligen påbörja min morgonrutin vilket är att knäppa på kaffekokaren och slå på P1.
stilleben är vardagslyx-2
Vi har storhandlat och har nu frukt och grönsaker, mellanmål och frukost och såklart middagar. Det gör något med ett hem att ha ett utbud i köket om jag får kalla det för det.
stilleben är vardagslyx-3
Kaffekoppen är redo! Det var tidigare rörigt att laga mat för allt var överallt och ingenstans samtidigt. Men nu börjar det arta sig. Jag har koll på knivarna och kryddorna, grönsakerna och recepten.
stilleben är vardagslyx-4
Internet fungerar!! Jag är lycklig för jag kan blogga. Estrid är lycklig för hon kan titta på Barnkanalen. Internet är livets vattenhål, I tell you!
stilleben är vardagslyx-5
Vi har börjat få upp blommorna och den här lite trötta saken står ovanpå Estrids kök, som står i vårt kök. Och ovanför tronar en inflyttningspresent vi fick från Sara och Andreas. Gissa en gång hur sugen jag är på att börja laga den här mysiga och mustiga höstmaten!
stilleben är vardagslyx-6
Mina kokböcker har kommit på plats och jag har börjat göra små stilleben i huset. Visst är det just de små stillbenen som skapar ett hem. Det är det som gör hemmet vackert, personligt och inbjudande.
stilleben är vardagslyx-7
Blommorna har kommit upp någorlunda. Men den här lilla gulliga får stå i köksfönstret och liva upp.
stilleben är vardagslyx-8
Mitt i all flytt pågår bröllopsplanering för fullt och jag har packat upp vår vackra gästbok.Den ligger nu i biblioteket och inväntar den stora dagen.
stilleben är vardagslyx-9
Ah, livets kryddor, kardemumma och kanel, står nu på första parkett i köket. Jag använder dessa kryddor typ varje dag.
stilleben är vardagslyx-10
Resminnen börjar också få ta plats i vårt hem. Som dessa turkosa urnor som min mamma köpte till oss nu i somras när vi alla var i Grekland tillsammans. De har samma färg som det grekiska havet och påminner mig om de finaste dagarna.

Äntligen helg! Vi ska fixa här hemma, åka till tippen, vara ute i trädgården, grilla och bara vara alla tre med varandra. Och sen kommer mina föräldrar hit och hjälper oss och om jag har tur stannar de på middag. Vi hörs sen. Och du, ha nu en riktigt fin helg! Kram!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

12 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Irene
6 år sedan

Härligt att allt börjar komma på plats! Ha nu en riktigt skön helg! Själv ska jag tillbringa den med att klappa på min fantastiska födelsedagspresent som jag fått 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Irene
6 år sedan

men hallå kan du skicka bild på din present!!

Irene
Reply to  Frida G Svensson
6 år sedan

Den finns här: http://vastgotaspetsochtradgard.blogspot.se/2017/09/att-vara-lite-overvaldigad.html . Jag är fortfarande i väskhimlen 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Irene
6 år sedan

Den är magisk!!!

Caroline
6 år sedan

låter underbart!:)

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Caroline
6 år sedan

men visst gör det! <3

Ida
Ida
6 år sedan

Så fine bilder 😉 Og du er kjempeflink med stilleben Frida. Jeg har forresten så lyst på Julia Child sin kokebok. Har du laget noe fra den?

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Ida
6 år sedan

tack! Är stilleben-galen! Och ja, du MÅSTE köpa Julia Child. Jag har ännu inte påbörjat den men 2018 är året då jag ska laga mig igenom den.

Irene
Reply to  Frida G Svensson
6 år sedan

Jag har lagat några saker i den, och den är inte som en vanlig kokbok; inga bilder, och man bläddrar hit och dit när det står saker som ”gör en vanlig whatever” som finns på en helt annan sida. Vissa saker är fantastiska! Men det är inte så mycket grönsaker precis och det där med aladåber och sånt, det hoppar jag gärna över 🙂

Irene
Reply to  Irene
6 år sedan

Ungefär såhär är det att laga ur Julias kokbok: http://vastgotaspetsochtradgard.blogspot.se/2014/01/varfor-har-man-aldrig-en-charlotteform.html .
Man känner sig oerhört fransk!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Irene
6 år sedan

i love it! <3

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Irene
6 år sedan

aladåb!! hujjamej!

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x