Hos husägare och om kökstankar

vårt kök-1

Idag skulle vi spenderat hela långa dagen i Skanör hos våra vänner Sara och Andreas, men snön öser ner och Estrids förkylning är beyond just nu så vi får stanna hemma och vila upp oss. Det känns så himla tråkigt för jag såg verkligen fram emot att åka ner till Sara och Andreas. De har ju ganska nyligen köpt hus och renoverat det och där är så mysigt. Jag blir grön av avund och bara önskar jag kunde få mitt egna hus nu nu nu! Men jag hittar inte rätt. Därför ska jag satsa på att göra den här lägenheten till världens mysigaste. Vi kommer inte bo här för alltid, men ändå kanske ganska så länge till. vårt kök-2

Vårt kök är jättefint och härligt, men ändå ganska omysigt. Nu vet jag precis vad jag ska göra för att det ska bli ännu härligare. Jag ska sätta dit en hög stinghylla i hörnet som nu gapar tomt. Jag vill ha en helvit och där ska mina finaste kokböcker, min rosa kitchen aid och alla vackra skålar och annat fint visas upp. vårt kök-3

Här, i denna hörna ska vi skruva upp den. Jag vet inte riktigt när det blir av att vi köper den men jag mycket nöjd över att jag äntligen bestämt mig för hur vi ska mysa till det. Eller ja, vi har bestämt tillsammans såklart. vårt kök-4

Varje morgon när vi tassar upp för att ge Estrid gröt, koka kaffe och duka fram frukost, tänder jag ljus. Det är viktigt för mig att alltid göra mys, och det framförallt kring måltider. Det blir också en fin rutin. Jag har det hemifrån. Pappa gick alltid upp först och tände levande ljus, dukade fram frukost och gjorde fint till sina tjejer. Det gör han fortfarande. Varje kväll dukar han till morgondagens frukost, plockar fram en tekopp till mamma och förbereder så att hon bara behöver slå i vatten och få sin morgonkopp. Alltså <3 <3 <3! Pappi! Nu gör jag likadant. Tänder levande ljus, sätter på kaffe, gör gröt och så självklart, jag slår på P1 för att veta vad som hänt i världen sedan igår. vårt kök-5

På väggen hänger två tavlor från Mapiful, med våra barndomshem. Skanör och Magnarp, det är där vi kommer från.

 

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

3 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Lisa
Lisa
4 år sedan

Hej Frida! Jag hittade detta inlägg via Google (3 år senare). Kan inte se bilderna på dina kartor (tror URL:n är trasig), men det skulle vara kul att se för jag är också från Skanör. Har du någon bild på dem i annat inlägg?

Jag funderar iaf på att köpa en karta antingen från Mapiful (som du) eller http://www.mapsery.com som också gör snygga kartor.

Frida
Frida
Reply to  Lisa
4 år sedan

Nej det har jag inte. MEN du kan själv bestämma hur mycket eller lite du vill få inzoomat (om jag minns rätt) så då kan du hitta en form som passar dig bra tänker jag. Lycka till! Kram!

Frida
Frida
Reply to  Lisa
4 år sedan

jag har tyvärr ingen annan bild. men om jag minns rätt så kunde man zooma in och ur bilden så att man fick en design man gillade. Lycka till! <3

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x