Berättelsen om hur jag valde färgprover

färgprover-1
Jag visste att jag ville måla så fort det bara gick. Inte för att jag älskar att måla eller hade en särskild vision utan för att verkligen visa för mig själv att detta är mitt hus. Jag bodde för 10 år sedan i en bostadsrätt och då gjorde jag samma sak. Jag målade köket knallrosa. Sen har vi alltid bott i hyresrätter och jag har känt mig så otroligt begränsad. Jag har haft massa inredningsdrömmar som jag aldrig kunde uppfylla. Men jag äger dessa väggar. Jag kan göra exakt vad jag vill. Tanken är svindlande. Jag hade tittat ut en blå färg som jag var väldigt sugen på. Nämligen Stiffkey blue från Farrow & Ball. David åkte till färgaffären för att fixa ett färgprov. Men ett blått rum kändes samtidigt lite riska. David fick instruktioner om att hitta tre andra grå nyanser. En naturell, en som drog åt lila och en som drog åt blått. Vilken man jag har! Han kom hem med fyra perfekta nyanser.

Jag målade upp dem alla på väggen. Jag gillade bäst långt upp till höger och längst ner till höger. David gillade bäst längst ner till vänster och längst ner till höger. Så det blev den blå. Den som jag i min fantasi tänkt på hela tiden. Jag påbörjade arbetet i fredags och färdigställde det på lördagen. Jag slet som ett djur. Det bara skulle bli klart fortast möjligt.

Det blev perfekt. Du som följer mig på insta har redan sett ett smakprov. Färgen är en dov blå, som ett stormigt hav. Perfekt för de mässingsdetaljer vi har och kommer att ha i rummet. Jag känner mig som kompetent. Som att jag är en riktigt husägare. I got this liksom. Jag lägger papper och golvet och tejpar lister like it’s nobodys business. Färgen är vacker. Absolut. Men den stora vinsten är att jag gjorde arbetet själv. Att jag skapade min prägel på rummet. På huset.

Ett rum med mörka väggar kan vara något oortodoxt. Men det var prick just därför jag valde denna mörka färg. Det är ett steg i mitt arbete mot att inte vara så himla rädd och ängslig. Bara göra! Vad är det värsta som kan hända? Om det blir kaos så målar jag det vitt igen och går vidare i livet. Jag vågade, jag gjorde det själv och resultatet blev perfekt. I morse vaknade vi i vårt mjuka, blåa rum och det var verkligen underbart. Nu återstår det roligaste. Att styla det hela.

30 Responses

 1. ljuva julia skriver:

  jag älskar färgvalet, så härligt med stormiga hav <3

 2. NICOLE skriver:

  Verkligen såå fina färger, hade nog också haft lite beslutsångest 😉

 3. Elin skriver:

  Kul läsning!<3

 4. jessy skriver:

  SV: Det är ingen lista, utan svaren på frågorna på frågestunden som det står högst upp i inlägget. Ha en bra kväll.

 5. Bella skriver:

  Riktigt snygga färger ju!

 6. Maxarna skriver:

  Å inredning som är så roligt.. Ska bli kul att följa er renovering

 7. Netti Starby skriver:

  Så himla fina färger och du har gjort ett bra val! 😀 Kramis

 8. Annie skriver:

  Vilka underbara färger, så härligt med kreativitet! 🙂

  Ha en fin kväll!

 9. Ida Johansson skriver:

  Älskar färgerna, verkligen!! 🙂

 10. Elin skriver:

  Hoppas du får en toppen bra kväll<3

 11. Johanna skriver:

  Så kul att måla om! Ser väldigt fint ut på bilden☺️
  Är så sugen på att måla om nästan alla rum hos mig också. Köket blir inte knallrosa men i alla fall rosa tänker jag!

  • Frida G Svensson skriver:

   men ja vad fint! du måste visa bild när du målat klart! åh vad roligt att du också ska måla! ska bli kul att se dina färgprover, du kommer säkert inspirera mig massor.

 12. Mirre skriver:

  oHH ÄLSKAR alla färgerna, skulle vara snyggt överallt i inredning

 13. linnea skriver:

  åh så fin färg! kul att inte bara ha vitt

 14. Emilia Sandell skriver:

  Jättesnygga färger ju 😀 älskar den där blåa 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *