Berättelsen om hur jag valde färgprover

färgprover-1
Jag visste att jag ville måla så fort det bara gick. Inte för att jag älskar att måla eller hade en särskild vision utan för att verkligen visa för mig själv att detta är mitt hus. Jag bodde för 10 år sedan i en bostadsrätt och då gjorde jag samma sak. Jag målade köket knallrosa. Sen har vi alltid bott i hyresrätter och jag har känt mig så otroligt begränsad. Jag har haft massa inredningsdrömmar som jag aldrig kunde uppfylla. Men jag äger dessa väggar. Jag kan göra exakt vad jag vill. Tanken är svindlande. Jag hade tittat ut en blå färg som jag var väldigt sugen på. Nämligen Stiffkey blue från Farrow & Ball. David åkte till färgaffären för att fixa ett färgprov. Men ett blått rum kändes samtidigt lite riska. David fick instruktioner om att hitta tre andra grå nyanser. En naturell, en som drog åt lila och en som drog åt blått. Vilken man jag har! Han kom hem med fyra perfekta nyanser.

Jag målade upp dem alla på väggen. Jag gillade bäst långt upp till höger och längst ner till höger. David gillade bäst längst ner till vänster och längst ner till höger. Så det blev den blå. Den som jag i min fantasi tänkt på hela tiden. Jag påbörjade arbetet i fredags och färdigställde det på lördagen. Jag slet som ett djur. Det bara skulle bli klart fortast möjligt.

Det blev perfekt. Du som följer mig på insta har redan sett ett smakprov. Färgen är en dov blå, som ett stormigt hav. Perfekt för de mässingsdetaljer vi har och kommer att ha i rummet. Jag känner mig som kompetent. Som att jag är en riktigt husägare. I got this liksom. Jag lägger papper och golvet och tejpar lister like it’s nobodys business. Färgen är vacker. Absolut. Men den stora vinsten är att jag gjorde arbetet själv. Att jag skapade min prägel på rummet. På huset.

Ett rum med mörka väggar kan vara något oortodoxt. Men det var prick just därför jag valde denna mörka färg. Det är ett steg i mitt arbete mot att inte vara så himla rädd och ängslig. Bara göra! Vad är det värsta som kan hända? Om det blir kaos så målar jag det vitt igen och går vidare i livet. Jag vågade, jag gjorde det själv och resultatet blev perfekt. I morse vaknade vi i vårt mjuka, blåa rum och det var verkligen underbart. Nu återstår det roligaste. Att styla det hela.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

30 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
ljuva julia
6 år sedan

jag älskar färgvalet, så härligt med stormiga hav <3

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  ljuva julia
6 år sedan

vi sover SÅ bra i det rummet! <3

Julia Svensson
6 år sedan

Såå fina färger!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Julia Svensson
6 år sedan

tack fina du!

NICOLE
6 år sedan

Verkligen såå fina färger, hade nog också haft lite beslutsångest 😉

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  NICOLE
6 år sedan

tack! det var rätt enkelt när proverna väl var uppe på väggen.

Elin
6 år sedan

Kul läsning!<3

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Elin
6 år sedan

tack fina du!

jessy
6 år sedan

SV: Det är ingen lista, utan svaren på frågorna på frågestunden som det står högst upp i inlägget. Ha en bra kväll.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  jessy
6 år sedan

aha då fattar jag!

Bella
6 år sedan

Riktigt snygga färger ju!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Bella
6 år sedan

tack gulle du! det var riktigt roligt att välja färger.

Maxarna
6 år sedan

Å inredning som är så roligt.. Ska bli kul att följa er renovering

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Maxarna
6 år sedan

ja vi har det himla kul nu med att gå runt här hemma och fundera och planera.

Netti Starby
6 år sedan

Så himla fina färger och du har gjort ett bra val! 😀 Kramis

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Netti Starby
6 år sedan

tack hjärtat! vad glad jag blir! Kram!

Annie
6 år sedan

Vilka underbara färger, så härligt med kreativitet! 🙂

Ha en fin kväll!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Annie
6 år sedan

Det är underbart att få fixa här hemma! go lite crazy!

Ida Johansson
6 år sedan

Älskar färgerna, verkligen!! 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Ida Johansson
6 år sedan

tack finis! vad glad jag blir!

Elin
6 år sedan

Hoppas du får en toppen bra kväll<3

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Elin
6 år sedan

kvällen var lugn och skön. gick och la mig tidigt eftersom jag hade en tidig morgon idag.

Johanna
6 år sedan

Så kul att måla om! Ser väldigt fint ut på bilden☺️
Är så sugen på att måla om nästan alla rum hos mig också. Köket blir inte knallrosa men i alla fall rosa tänker jag!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Johanna
6 år sedan

men ja vad fint! du måste visa bild när du målat klart! åh vad roligt att du också ska måla! ska bli kul att se dina färgprover, du kommer säkert inspirera mig massor.

Mirre
6 år sedan

oHH ÄLSKAR alla färgerna, skulle vara snyggt överallt i inredning

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Mirre
6 år sedan

tack fina du! ja, vi blev så nöjda! våra mässingslampor poppade riktigt fint.

linnea
6 år sedan

åh så fin färg! kul att inte bara ha vitt

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  linnea
6 år sedan

det är roligt att våga testa.

Emilia Sandell
6 år sedan

Jättesnygga färger ju 😀 älskar den där blåa 😀

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Emilia Sandell
6 år sedan

ja det blev helt perfekt med den blå färgen!

30
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x